To ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στα Τρίκαλα

kke cifodeltio

Τo ψηφοδέλτιo του ΚΚΕ στο νομό Τρικάλων για τις εθνικές εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη 2015 παρουσιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής , σε εκδήλωση-συνέντευξη τύπου, που πραγματοποίησαν οι Τομεακές Επιτροπές του Κόμματος στο νομό.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν , επίσης, στελέχη και μέλη του Κόμματος στα Τρίκαλα, δημοτικοί σύμβουλοι στους δήμους του νομού που εκλέχτηκαν με τους συνδυασμούς του ΚΚΕ, συνδικαλιστές που συμπορεύονται με το ΚΚΕ , σύντροφοι και συναγωνιστές που έχουν δώσει τη μάχη ως υποψήφιοι του ΚΚΕ σε παλιότερες εκλογές, καθώς και πολλοί φίλοι του Κόμματος .

Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου έγινε από το Σωτήρη Σωτηρόπουλο, Γραμματέα της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ,ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα στα λαϊκά στρώματα των Τρικάλων για συμπόρευση με το ΚΚΕ για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής.

Χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων τόνισε:
«Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι τα τελευταία χρόνια εμπιστεύτηκαν διάφορες κυβερνήσεις διαχείρισης, αυτοδύναμες και συνεργασίας, “κεντροδεξιές”, “κεντροαριστερές”, “αριστερές” και είδαν το ένα μνημόνιο να διαδέχεται το άλλο.
Σε αυτές τις εκλογές να μη δώσουν το δικαίωμα στα κόμματα που έβαλαν την υπογραφή τους στα βάρβαρα μέτρα να πουν ότι με την ψήφο του ο λαός συναινεί στο σφαγιασμό του, ότι τα μνημόνια διαρκείας είναι μονόδρομος.

Απευθυνόμαστε στον αριστερό ριζοσπαστικό κόσμο, σε αγωνιστές, πρωτοπόρους ανθρώπους, που δραστηριοποιούνται στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, σε όσους πίστεψαν στον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα νιώθουν προδομένοι.

Έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα, να συναντηθούν με το ΚΚΕ στον αγώνα, πάνω σε στέρεες αυτή τη φορά και πραγματικά ριζοσπαστικές βάσεις. Στην πράξη αποδείχθηκε η σημασία της σθεναρής στάσης του ΚΚΕ που απέρριπτε τη συμμετοχή σε τέτοιες “αριστερές” κυβερνήσεις.

Απευθυνόμαστε σε όσους τα προηγούμενα χρόνια πάλεψαν ενάντια στα μνημόνια, τα καταδίκασαν ψηφίζοντας ΟΧΙ στο πρόσφατο δημοψήφισμα και σήμερα βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ, που καπηλεύτηκε αυτόν τον αγώνα, να φέρνει το χειρότερο τρίτο μνημόνιο.
Τους καλούμε να απορρίψουν την αντιπαράθεση παγίδευσης και εγκλωβισμού στις αντιλαϊκές παγίδες

99948849930

Τώρα υπάρχει ακόμη πιο πλούσια πείρα από τις εναλλαγές κομμάτων στην κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα από τις τελευταίες εκλογές του Γενάρη 2015 και τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Όλα τα παραπάνω δείχνουν καθαρά ότι ενίσχυση του ΚΚΕ είναι ζωτικής σημασίας για το λαό, τώρα που έπεσαν όλες οι μάσκες, τώρα που ετοιμάζεται νέα επίθεση σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Η αποφασιστική ενίσχυση του Κόμματος στις εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη είναι μια κατάθεση υπέρ των λαϊκών συμφερόντων.

Γιατί την επομένη των εκλογών θα παλεύει μέσα και έξω από τη Βουλή για το γνήσιο και ανυποχώρητο ΟΧΙ στα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα, γιατί αντιπαλεύει τις πραγματικές αιτίες των μνημονίων και των αντιλαϊκών μέτρων, που είναι η στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ. Οσο μεγαλύτερη δύναμη έχει, τόσο πιο αποτελεσματικός μπορεί να είναι αυτός ο αγώνας

Με τη δύναμη που θα του δώσει ο λαός θα εκφράσει τη λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε όποια κυβέρνηση και αν προκύψει, απέναντι στο κεφάλαιο, στην ΕΕ. Θα συμβάλει σε αγώνες και διεκδικήσεις για άμεσα μέτρα ανακούφισης του λαού, για την αλληλεγγύη, για την κατάργηση των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων, την ανάκτηση των απωλειών, την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών. Το κυριότερο είναι ότι το ΚΚΕ παλεύει ώστε ο αγώνας του λαού να έχει σταθερό προσανατολισμό τη ρήξη με την ΕΕ, τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, το κεφάλαιο και την εξουσία του.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ και μέσα από τις εκλογές μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια ο λαός να πιστέψει ότι έχει τη δύναμη να ανατρέψει την αθλιότητα που βιώνει.
Με τη συμβολή όλων μπορούμε να φέρουμε το αισιόδοξο, ανατρεπτικό, ελπιδοφόρο μήνυμα του ΚΚΕ απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη τη χώρα.
Ψηφίζοντας, ενισχύοντας το ΚΚΕ παντού. Την επόμενη μέρα μπορούμε να έχουμε ένα ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για το λαό, γιατί μόνο έτσι υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής.
Τώρα , πλέον, τους δοκίμασες……Τώρα με το ΚΚΕ , γιατί υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής»

4999302020

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο νομό Τρικάλων το οποίο αποτελείται από αγωνιστές αναγνωρισμένους για την προσφορά τους και τη συνέπειά τους στο λαϊκό κίνημα και απαρτίζεται από τους:

1. Κανταρτζή Αχιλλέα του Κλεομένη :
Δικηγόρο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, πρώην βουλευτή.

2. Καΐκη Γεώργιο του Ευαγγέλου:
Καθηγητή Φυσικής Αγωγής , μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, Δημοτικό Σύμβουλο Τρικκαίων

3. Μπακάση Βασιλική του Ηλία:
Είναι Νοσηλεύτρια και εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας(ΟΓΕ) , μέλος της Γραμματείας Ν. Τρικάλων του Π.Α.ΜΕ.

4. Ντουρλιό Λάμπρο του Νικολάου :
Είναι 37 ετών , Μηχανολόγος Μηχανικός , απόφοιτος του ΕΜΠ , μέλος του ΤΕΕ και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας
Είναι συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ . Έχει δραστηριοποιηθεί στο φοιτητικό κίνημα μέσα από τις γραμμές της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. και συνεχίζει να δραστηριοποιείται σταθερά δίπλα στο ΚΚΕ .

5. Τσιάμη Αθανάσιο του Αποστόλου:
Είναι Οικονομολόγος-Λογιστής, ελεύθερος επαγγελματίας Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Λογιστών-Φοροτεχνικών Τρικάλων , αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνών και επικεφαλής της γραμματείας της Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε. στα Τρίκαλα. Μέλος της Τομεακής Επιτροπής Πόλης Τρικάλων του ΚΚΕ

6. Καπέτη Γεωργία του Παντελή :
Είναι 29 ετών, εκπαιδευτικός – φιλόλογος , πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας(ΟΙΕΛΕ). Στέλεχος του ΚΚΕ
Δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ , διετέλεσε Γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου Τρικάλων της ΚΝΕ.

.