Το ψάρι της Πέμπτης, με πατάτες

Ένα φαγητό της αγίας καθημερινότητας, που το έκαναν τις Πέμπτες, την ημέρα του ψαριού. Με τη συνταγή του κυρ Αντώνη.

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Στρώνουμε σε ένα μέτριο ταψί τις φέτες πατάτας και τις περιχύνουμε με λίγο από το νερό και το λάδι.
  2. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C.
  3. Στη συνέχεια στρώνουμε πάνω από τις πατάτες τα ψάρια αλατοπιπερωμένα και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το υπόλοιπο λάδι. Αν δούμε ότι χρειάζεται, προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό.
  4. Τοποθετούμε από πάνω τις ντομάτες και τα κρεμμύδια σε στρώσεις, σκεπάζουμε πάλι με το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά.
  5. Τα τελευταία 10 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, για να ροδίσει το φαγητό.

gastronomos.gr