Το Ποτάμι: Σε κάμπινγκ της Θράκης το ιδρυτικό συνέδριο

thedorakis potami

Τουλάχιστον το 30% των συνέδρων θα πρέπει να είναι γυναίκες – Δικαίωμα συμμετοχής στις διαδικασίες του συνεδρίου έχουν όσοι γραφτούν στο Ποτάμι έως το Σάββατο 31 Μαΐου

Το πρώτο του «πρωτοποριακό» συνέδριο θα πραγματοποιήσει το Ποτάμι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου σε κάμπινγκ της Θράκης. Μάλιστα, οι προετοιμασίες της διοργάνωσης έχουν αρχίσει πυρετωδώς, καθώς αναζητείται ο κατάλληλος χώρος, όπου, εκτός από σκηνές, θα επιτρέπει να στηθούν κι όλες οι υπόλοιπες υποδομές για τα μέλη, τους φίλους και τα ΜΜΕ που θα παρακολουθήσουν το συνέδριο.

Παράλληλα έχουν αποσταλεί αναλυτικά e-mail σε 13.000 φίλους και μέλη του Ποταμιού σε όλη την Ελλάδα με τις οδηγίες συμμετοχής στο συνέδριο και το διάλογο που θα αναπτυχθεί για τις θέσεις του κινήματος, βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος (μέχρι τις 10/6) και κατανομής των θέσεων και προτάσεων σε συγκεκριμένα θέματα, με την κάθε πρόταση να μην μπορεί να υπερβαίνει τις 1.000 λέξεις.

Στους φίλους του Ποταμιού δόθηκε, επίσης, η σύσταση να «δημιουργούν» θέσεις, με βάση τις 19 ομάδες (Οικονομική πολιτική και ανάπτυξη, φορολογική πολιτική Σύνταγμα, εκλογικός νόμος, Βουλή, Γεωργική, κτηνοτροφική, αλιευτική πολιτική, Περιβάλλον amp; ενέργεια, Αθλητισμός, Δημόσια Διοίκηση, Παιδεία, Μεταφορές, Δικαιοσύνη, Ασφάλεια και Ανθρώπινα Δικαιώματα, Πολιτισμός, Εξωτερική πολιτική και Άμυνα, Υγεία, Τουρισμός, Καινοτομία και Δίκτυα, Ασφάλιση, Περιφερειακή ανάπτυξη, Μετανάστευση, Ναυτιλία) που λειτουργούν ήδη στα γραφεία της οδού Σεβαστουπόλεως. Οι ομάδες αυτές έχουν στελεχωθεί με τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές και περίπου 150 «εμπειρογνώμονες» που έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν στη συγκρότηση των θέσεων.

Να σημειωθεί πως η εκπροσώπηση στο συνέδριο θα γίνει σε μια αναλογία μελών από 1 προς 5 έως 1 προς 10, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων τελικά στις ψηφοφορίες για την ανάδειξη εκπροσώπων. Τουλάχιστον το 30% των συνέδρων θα πρέπει να είναι γυναίκες.

Τα μέλη του Ποταμιού είναι αυτή τη στιγμή 6.800, ενώ δικαίωμα συμμετοχής στις διαδικασίες του συνεδρίου έχουν όσοι γραφτούν στο Ποτάμι έως το Σάββατο 31 Μαΐου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επιλογή της Θράκης θέλει να στείλει ένα σαφές μήνυμα ότι το Ποτάμι δεν είναι ένα ακόμα αθηνοκεντρικό κόμμα, αλλά και να τονίσει το νεανικό και ανοιχτό του χαρακτήρα. Τέλος, ο Σταύρος Θεοδωράκης πρόκειται να προσκαλέσει στο συνέδριο και προσωπικότητες του ευρύτερου προοδευτικού μεταρρυθμιστικού, φιλελεύθερου, αλλά και αριστερού χώρου, μια λίστα προσωπικοτήτων που ήδη έχει συνταχθεί και η οποία συνεχώς ανανεώνεται και εμπλουτίζεται.

.protothema.gr