Το πολυιατρείο “Ιπποκράτης” στο Δήμο Πύλης

DSCN0460

Από 17 Μαρτίου άρχισε να λειτουργεί στην Πύλη, στο προαύλιο χώρο του Δημαρχείου, το πολυιατρείο <<Ιπποκράτης>> του Χαμόγελου του Παιδιού .Ο <<Ιπποκράτης>> θα παραμείνει στην Πύλη έως 21 Μαρτίου.
Θα πραγματοποιηθεί δωρεάν προληπτικός ιατρικός/οδοντιατρικός έλεγχος σε παιδιά του Δήμου Πύλης ηλικίας έως 14 ετών, μετά την συνεργασία του Δήμου Πύλης με το Χαμόγελο του παιδιού και συμπαραστάτες τον Ιατρικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο Τρικάλων καθώς και την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Σε προληπτικό οδοντιατρικό/ιατρικό έλεγχο υποβάλλονται μόνο τα παιδιά, τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς/κηδεμόνες/εκπαιδευτικούς κι έχουν μαζί τους υπογεγραμμένη σχετική υπεύθυνη δήλωση.
Όσοι γονείς επιθυμούν να εξεταστούν τα παιδιά τους μπορούν να τηλεφωνούν στον Δήμο Πύλης τηλ:2434350125.

Εθελοντικά έχουν δηλώσει ότι θα προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες οι Παιδίατροι Καρακίτσιου Πολυξένη, Κώστας Ούτρας, Παπαβασιλείου Εύη, Λύπας Δημήτριος, οι Οφθαλμίατροι Τσιρώνης Παναγιώτης και Τζιόντζιολα Τζούλια, οι Ωρλ Μουργελάς Βασίλης, Σαγαράκης Γιώργος, Γρούτσος Χρήστος , οι Οδοντίατροι Τσίγκας Κων/νος, Μαράβας Κώστας, Σίρμος Χρήστος, Παπαβαγγέλη Ευανθία, Στάμου Βίβιαν.
Κατά την λειτουργία της πρώτης ημέρας του πολυιατρείου, την Πύλη επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Τρικάλων Κώστας Τσίγκας.

Ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Κουφογάζος δήλωσε τα εξής:<< Από την αρχή της δημοτικής περιόδου έγιναν παρεμβάσεις στον ιατρικό τομέα λόγω το ότι πιστεύουμε στην πρόληψη και στην προαγωγή υγείας των δημοτών μας. Μετά την συνεργασία του Δήμου με το Κέντρο Υγείας Πύλης, με διάφορους επιστημονικούς φορείς καθώς και μέσα από το Διαδημοτικό δίκτυο υγειών πόλεων που ο Δήμος Πύλης είναι ιδρυτικό μέλος, είχαν την δυνατότητα πολλοί συνδημότες μας να εξεταστούν από έγκριτους επιστήμονες, να πραγματοποιήσουν ιατρικές εξετάσεις δωρεάν και να ενημερωθούν μέσα από τα ιατρικά συνέδρια – σεμινάρια για διάφορα ιατρικά θέματα. Και παρόλο την οικονομική κρίση, την μείωση των κονδυλίων στην τοπική αυτοδιοίκηση, έχουμε την υποχρέωση να προσπαθούμε για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής μας. Για την συγκεκριμένη δράση ευχαριστούμε το Χαμόγελο του Παιδιού, τον Ιατρικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο Τρικάλων , την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και τους γιατρούς και οδοντιάτρους που εργάστηκαν εθελοντικά για τα παιδιά του Δήμου μας>>.

.