Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Χατζηγάκη γιόρτασε με τους μαθητές του 33ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Χατζηγάκη γιόρτασε με τους μαθητές του 33ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων τον ερχομό των Χριστουγέννων πραγματοποιώντας ειδική Γιορτή για το Βιβλίο

Σε εορταστικό κλίμα η Γ.Γ.του Ιδρύματος Χατζηγάκη Ελισάβετ Χατζηγάκη πραγματοποίησε επίσκεψη στις  19 Δεκεμβρίου στο 33ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, κατά τη διάρκεια της οποίας διάβασε χριστουγεννιάτικα παραμύθια και μοίρασε δώρα στους μαθητές και τις μαθήτριες.

Η  επίσκεψη αυτή έρχεται ως συνέχεια της στήριξης του Πολτιστικού Ιδρύματος Χατζηγάκη προς τους μαθητές του 33ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων, οι οποίοι απότις 22 Ιουνίου 2018 έχουν πρόσβαση σε μια σειρά από καινούρια λογοτεχνικά βιβλία, τα οποία ο κοινωφελής, μή κερδοσκοπικός οργανισμός, πρόσφερε στη σχολική δανειστική βιβλιοθήκη με σκοπό να ενισχύσει την επιθυμία των μαθητών να γνωρίσουν τον έντεχνο λόγο. Για τη δωρεά του 2018, καθοριστική ήταν η συμβολή της ΜΚΟ Library4all,μία μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2013 προσηλωμένη στην εκπαίδευση, τη διά βίου μάθηση, την καλλιτεχνική έκφραση και την ανάδειξη του πολιτισμού με σκοπό την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, μέσω της υποστήριξης και της ενίσχυσης σχολικών βιβλιοθηκών με βιβλία.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο το υπρογράμματος Stay Connected που υλοποιείται από το Ίδρυμα Χατζηγάκη και στους βασικούς πυλώνες, του οποίουανήκει και η διατήρηση  γέφυρας επικοινωνίας με άτομα, οργανώσεις  και φορείς, που έχουν ωφεληθεί με οποιαδήποτε τρόπο μέσα από δράσεις του Ιδρύματος.Το 33οΔημοτικό Σχολείο Τρικάλων,το οποίο πως έχει έδρα τη γενέτειρα της οικογένειας Χατζηγάκη τα Τρίκαλα, Θεσσαλίας αποτελεί έναν από αυτούς.

Η γιορτή πραγματοποιήθηκε και ως φόρος τιμής στον Ιδρυτή και συγγραφέα Παναγιώτη Χατζηγάκη, ο οποίος έτρεφε μεγάλη αγάπη για τη λογοτεχνία και το βιβλίο και συχνά, συνήθιζε να τονίζει ότι η επαφή με το βιβλίο πρέπει να ξεκινά σε νεαρή ηλικία.

Κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης αυτής εκδήλωσης για το βιβλίο, η Γ.Γ. κ. Ελισάβετ Χατζηγάκη διάβασε κλασικές χριστουγεννιάτικες ιστορίες με κυριότερο το μήνυμα της αλληλεγγύης και της προσφοράς προς το συνάνθρωπο.Ένα από τα παραμύθια που ανέγνωσε στους μικρούς μαθητές ήταν και το έργο της συγγραφέως Ελένης Γερουλάνου με τίτλο  «Ένας αρκούδος μία φορά».

Κατά την επίσκεψη,η Γ.Γ.Ελισάβετ Χατζηγάκη μοίρασε σε κάθε μαθητή/ μαθήτρια χριστουγεννιάτικα δώρα ενώ ανέφερε σχετικά: «Τα σωστά θεμέλια για την ποιοτική εκπαίδευση των παιδιών ξεκινούν από μία μεγάλη και πλούσια βιβλιοθήκη. Το 33ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων αποκτά βήμα-βήμα τη δική του. Εμείς είμαστε εδώ σήμερα, όπως πάντα, αρωγοί σε πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης με ουσιαστικούς και αποτελεσματικούς τρόπους. Χρόνια πολλά και Καλά Χριστούγεννα σε όλους.»

Σχετικά με το Πολιτιστικό  ΊδρυμαΧατζηγάκη

Το Πολιτιστικό Ίδρυµα Χατζηγάκη είναι ένα κοινωφελές ίδρυµα µη κερδοσκοπικού χαρακτήρα το οποίο ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2008. Στους καταστατικούς σκοπούς του περιλαμβάνονται οι κοινωφελείς, πολιτιστικές και αναπτυξιακές δράσεις με έμφαση στην πρόνοια, την παιδεία, υγεία και τον πολιτισμό. Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει συνέδρια, δωρεές για τις ανάγκες ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, υποτροφίες και βραβεία αριστείας.