Το πάθημα του επιχειρηματία

epixeirimatias

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ ασχολήθηκαν όμως και με μια άλλη σοβαρότατη υπόθεση: Κάλεσαν γνωστότατο επιχειρηματία για να δώσει εξηγήσεις για ένα υπέρογκο ποσό που βρέθηκε στους λογαριασμούς του.

Εκαναν έλεγχο οι οικονομικοί εισαγγελείς για μίζες και ρώτησαν ευθέως τον συγκεκριμένο επιχειρηματία αν έχει σχέση με αυτές.

Για άλλα έψαχναν, άλλα όμως ανακάλυψαν: Ο επιχειρηματίας στην αρχή έκανε τον… ανήξερο, αλλά εν συνεχεία (βλέποντας ότι δεν τον έπαιρνε άλλο) τους εξήγησε ότι το 2011 πήρε τραπεζικό δάνειο (παρακαλώ κρατήστε την αναπνοή σας) 150 εκατ. ευρώ για να προχωρήσει σε επενδύσεις και αναπτυξιακά έργα στην επιχείρησή του.

Σημειώστε την ημερομηνία, όλα αυτά έγιναν το 2011, τότε που έβαζαν «λουκέτο» δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι λόγω ελλείψεως ρευστού.

Ο εν λόγω επιχειρηματίας πήρε το δάνειο και αντί να προχωρήσει σε επενδύσεις στην επιχείρησή του, το μετέφερε αυτούσιο σε κυπριακή τράπεζα. Νόμιζε ότι εκεί ήταν πιο ασφαλές, αφού εκείνη την περίοδο στην Ελλάδα γινόταν λόγος ακόμη και για χρεοκοπία.

Ελα όμως που ήρθε το ξαφνικό «κούρεμα» των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες και έχασε μέσα σε μία νύχτα το 65% του δανείου.

Τώρα – σύμφωνα με τον Βηματοδότη – οι τράπεζες του ζητούν ολόκληρο το ποσό και βεβαίως θα πρέπει να δώσει και τις απαραίτητες εξηγήσεις στο ΣΔΟΕ για τα χρήματα που έβγαλε στο εξωτερικό.

.