Το Πάσχα τελείωσε, τα… κεφάλια μέσα

Πέρασαν σχετικά γρήγορα οι Άγιες Ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.

Ήταν ένα Πάσχα ασφαλώς καλύτερο από το περυσινό, που το περάσαμε τελείως βουβά είναι η αλήθεια, σίγουρα όμως υπολείπεται πολύ έναντι άλλων Πάσχα όπως τα ζούσαμε στο παρελθόν.

Η εστίαση άνοιξε εδώ και λίγες μέρες και η κίνηση που παρατηρείται στα περισσότερα καταστήματα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική. Σε λίγο θα ανοίξει και ο τουρισμός, με πλήθος ξένων τουριστών να επιλέγει την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές του διακοπές, ως ένα πανέμορφο τόπο που προσφέρει ασφάλεια και όλα τα εχέγγυα για μια ασφαλή διαμονή από τον κορονοϊό. Κάτι φυσικά που θα έχει θετικό αντίκτυπο στην εθνική μας οικονομία.

Από την άλλη είναι σε πλήρη εξέλιξη αυτό το διάστημα η διαδικασία των εμβολιασμών, που θα αποτελέσουν σίγουρα αφετηρία εξελίξεων σε πολλούς τομείς και ιδίως σε πολιτικό επίπεδο. Οι Έλληνες της νεότερης και μέσης ηλικίας συρρέουν μαζικά καθημερινά σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας και όπως υπολογίζεται σε ένα μήνα από τώρα, θα έ3χει εμβολιαστεί σχεδόν ο μισός πληθυσμό της χώρας.

Αν η διαδικασία των εμβολιασμών «βγει» όπως λέμε το επόμενο διάστημα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, τότε είναι πολύ πιθανό να έχουμε πρόωρες εκλογές στη χώρα το φθινόπωρο του 2021, με διπλές εκλογές και νέο εκλογικό νόμο.

Αυτό είναι ένα σενάριο υπαρκτό από κάθε άποψη, γι΄αυτό και ήδη σε όλα τα κομματικά επιτελεία έχει σημάνει «εκλογικός συναγερμός», με όλα τα στελέχη να είναι έτοιμα ανά πάσα ώρα και στιγμή. Στα Τρίκαλα επίσης υπάρχει έντονη κινητικότητα, τόσο σε επίπεδο κομμάτων όσο και σε επίπεδο υποψηφίων, οι οποίοι αργά αλλά σταθερά πυκνώνουν τις δημόσιες εμφανίσεις τους. Οι πολιτικές εξελίξεις είναι εδώ και…καιροφυλακτούν, είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι. Αν το επόμενο διάστημα περπατάτε στην Ασκληπιού και μετράτε υποψηφίους να κυκλοφορούν και να χαιρετούν κόσμο, μην εκπλαγείτε διόλου!