Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Εφήβων στα Τρίκαλα

panel prot mpasket

Από την Τετάρτη 23 Απριλίου 2014 και για 5 μέρες διεξάγεται η τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μπάσκετ Εφήβων στην πόλη των Τρικάλων. Αυτό έγινε γνωστό σε συνέντευξη τύπου σήμερα στα Τρίκαλα, όπου οι διοργανωτές απεύθυναν κάλεσμα σε όλους τους Θεσσαλούς να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Πρόκειται για ακόμη ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός του μπάσκετ που διεξάγεται στα Τρίκαλα, γεγονός που επιβεβαιώνει την ιδιαίτερη σχέση της πόλης με το άθλημα.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός ανέφερε, ότι με τη στήριξη της αιρετής Περιφέρειας στον αθλητισμό, ενδυναμώνεται και ο αθλητικός τουρισμός στην πόλη των Τρικάλων, στην οποία διεξάγεται για τρίτη συνεχή χρονιά μια μεγάλη διοργάνωση, αυτή του εφηβικού πρωταθλήματος μπάσκετ. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει την αγαστή και άριστη συνεργασία της Περιφέρειας, με την Ομοσπονδία, το Δήμο, αλλά και με όλους τους χορηγούς και τους φορείς της περιοχής. Άλλωστε όπως επεσήμανε, αυτό που γίνεται εκ μέρους της Περιφέρειας αντανακλά στον άνθρωπο και προέρχεται από τον άνθρωπο, αποτελώντας μια προσπάθεια που γίνεται σε συλλογική βάση. Τέλος τόνισε την αξία του αθλητισμού για την Περιφέρεια, καθώς ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια, δημιουργώντας παράλληλα πρότυπα, τα οποία οδηγούν στην ανάπτυξη του αθλητικού ιδεώδους στη Θεσσαλία.

Ο δήμαρχος Τρικκαιών δήλωσε αντίστοιχα πως τα Τρίκαλα αναλαμβάνουν πολύ σημαντικές διοργανώσεις, πράγμα που οδηγεί στην αύξηση της τουριστικής κίνησης στην πόλη και στον νομό Τρικάλων. Επίσης ευελπιστεί, το Δημοτικό Γυμναστήριο θα γεμίσει από παιδία και μαθητές, λόγω του γεγονότος, ότι τα σχολεία είναι κλειστά την δεδομένη χρονική περίοδο.

Με τη σειρά του ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Φαρμάκης δήλωσε: «Η καρδιά του μπάσκετ χτυπά από αύριο εδώ στα Τρίκαλα με τη διεξαγωγή της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος των εφήβων και στην οποία θα συμμετέχουν οι καλύτερες ομάδες της Ελλάδας από την Κρήτη μέχρι τη Θεσσαλονίκη και από την Καστοριά μέχρι την Αθήνα. Νομίζουμε ότι θα δώσει τη δυνατότητα σε όλο τον κόσμο των Τρικάλων να την παρακολουθήσει, καθώς ξέρουμε ότι αγαπάει πολύ το μπάσκετ και για αυτό το λόγο και εμείς αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε ύστερα από τις πιέσεις της Περιφέρεια και του Δήμου, τους αγώνες εδώ στα Τρίκαλα. Είναι γεγονός ότι πάρα πολλές πόλεις διεκδικούσαν να πάρουν τους αγώνες αυτούς. Όπως ξέρετε οι αγώνες αυτοί είναι υψηλού επιπέδου, στις ομάδες αγωνίζονται παίκτες που βρίσκονται στις πρώτες ομάδες των Εθνικών Κατηγοριών, αλλά πλαισιώνουν και τις εθνικές μας ομάδες. Είναι το αυριανό μέλλον του μπάσκετ της Ελλάδας και έτσι λοιπόν όλοι μας νομίζω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα και τη χαρά να δούμε αγώνες υψηλού επιπέδου και κυρίως να βραβεύσουμε αυτά τα παιδιά που ύστερα από κόπους και θυσίες θα βρεθούν σε αυτούς τους αγώνες. Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Τρικκαίων για την πολύ μεγάλη τους προσφορά και στήριξη. Πιστεύουμε σαν Ομοσπονδία, ότι ο αθλητικός τουρισμός μπορεί να δώσει πνοή και δύναμη στην Περιφέρεια. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και τα Τρίκαλα μας έχουν δείξει δείγματα ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν σε τέτοιους αγώνες, γιατί έχουν τη δυνατότητα και τους κατάλληλους ανθρώπους».

Παρόντες επίσης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Γιώργος Τσίγκας, ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας σε θέματα αθλητισμού κ. Εύθυμης Ρεντζιάς και ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων κ. Ξάφος.

Το πρόγραμμα των αγώνων, που θα διεξαχθεί στο Κατσιμήδειο Κλειστό Γήπεδο έχει ως εξής:
ΤΕΤΑΡΤΗ 23/04/2014
16.00 ΑΕΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ Π. – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ
18.00 ΑΣ ΑΡΗΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ
19.30 ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ
20.00 ΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ

ΠΕΜΠΤΗ 24/04/2014
16.00 ΑΣ ΑΡΗΣ – ΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
18.00 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ – ΑΕΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ Π.
20.00 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ–ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/04/2014
16.00 ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ–ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ
18.00 ΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ
20.00 ΑΕΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ Π. – ΑΣ ΑΡΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/04/2014
15.00 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ
17.00 ΑΣ ΑΡΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ
19.00 ΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΑΕΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ Π.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/04/2014
10.00 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ – ΑΣ ΑΡΗΣ
12.00 ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ–ΑΕΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ
14.00 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ – ΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
15.30 ΑΠΟΝΟΜΕΣ.

.