Το «μυστικό» τετ-α-τετ Γεννηματά-Ανδρουλάκη

Με την «παραδοχή» ότι ο καθένας εμμένει στις απόψεις του ολοκληρώθηκε το μεσημέρι, σύμφωνα με πληροφορίες, «μυστικό» ραντεβού της αρχηγού του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά και του ευρωβουλευτή, Νίκου Ανδρουλάκη με «φόντο» το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης που και οι δύο πλευρές επιχείρησαν να παραμείνει κρυφή, η κυρία Γεννηματά έδειξε αποφασισμένη να προχωρήσει στην υλοποίηση της διοργάνωσης του Συνεδρίου το ταχύτερο δυνατό- οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι η Χαριλάου Τρικούπη προσανατολίζεται για το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Νοέμβρη. Η κυρία Γεννηματά μίλησε για το έκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και παρουσία του Γενικού Διευθυντή, Νίκου Σαλαγιάννη επιχειρηματολόγησε για την απόφασή της να προηγηθεί της Συνδιάσκεψης του ΚΙΝΑΛ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης διαφωνεί με το ενδεχόμενο να προσέλθουν στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ οι συμμετέχοντες του Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής (που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ) και υπενθυμίζει το καταστατικό του κόμματος που προβλέπει Τακτικό Συνέδριο και όχι Έκτακτο.

Πριν το ραντεβού ο κ. Ανδρουλάκης μιλώντας στον Σκάι για την απόφαση Γεννηματά έκανε σαφές ότι το Συνέδριο «πρέπει να υλοποιηθεί με σεβασμό στην ιστορία και τη θεσμική συγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, άρα και στο καταστατικό του». Αυτό σημαίνει, όπως τόνισε, εκλογές συνέδρων, εκλογές οργάνων και αποφάσεις δημοκρατικές για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ». Το κορυφαίο στέλεχος του κόμματος που ως γνωστόν ήταν ο βασικός αντίπαλος της κυρίας Γεννηματά κατά την εκλογή ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ το 2017 δηλώνει αντίθετος σε εξπρές διαδικασίες που «απαξιώνουν την ιστορία μας» και φαίνεται ότι θα ζητήσουν να πάρουν ξεκάθαρη θέση για την πορεία του ΠΑΣΟΚ οι πρώην πρόεδροι, Κ. Σημίτης, Ε. Βενιζέλος και τα άλλα κορυφαία στελέχη.

Θα διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, εφόσον τεθεί θέμα στο Συνέδριο; «Θα τοποθετηθώ δημόσια στην περίπτωση που τεθεί ένα τέτοιο θέμα», απάντησε σχετικά ο Νίκος Ανδρουλάκης. Οι καλά γνωρίζοντες πάντως «αποκαλύπτουν» ότι πλευρά Γεννηματά εξετάζει σοβαρά στο να στηρίξει στο Συνέδριο αλλαγή στο καταστατικό, ώστε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να παραμένει στην ηγεσία όσο διαρκεί η θητεία του στο ΚΙΝΑΛ- δηλαδή να είναι το ίδιο πρόσωπο.

ethnos.gr