Το Μουζάκι σε άσχημη κατάσταση… μετά τη Θεομηνία

Η Π.Ο.Π Μουζακίου- Παμίσου- Ιθώμης  Ν. Καρδίτσας,

«ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ… ΣΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ »

Αγαπητοί Πολίτες

Πέρασαν είκοσι (20) ημέρες από τη στιγμή που τα τραγικά γεγονότα της 18ης Σεπτεμβρίου σημάδεψαν και χτύπησαν το περιβάλλον, την κοινωνική και οικονομικήζωή των κατοίκων του Μουζακίου και δεν έχουμε μάθει! ακόμα τι έφταιξε και καταστράφηκε η δημόσια περιουσία.

Σήμερα στο αποκλεισμένο εμπορικά Μουζάκι κυριαρχεί η θλιβερή εικόνα (ΦΩΤΟ) με την πεσμένη πτέρυγα του κλειστού πλέον Κέντρου Υγείας, τον Περιφερειακό Δρόμο να κρέμεται στο Ποτάμι και τις πληγωμένες γέφυρες, να παλεύουνμε τις υποσχέσεις! τα αμμοχάλικα! τους κομμένους κορμούς δέντρων μέσα στην κοίτη! και στα σπίτια!τα αναχώματα! τα Βράχια στο Τουρκόμνημα!τα σπασμένα πεζοδρόμια! τις διαλυμένες νησίδες! τα συρόμενα φορτηγά πουπαρελάζουν στο έτοιμο να υποχωρήσει οδόστρωμα!κ.α. Όλα αυτά δεν είναι μέτρα ανάκαμψης και δεν αντιλαμβανόμαστε, Ποιόν ή Ποιούς εξυπηρετούν; Αν συνεχιστούν,                           η κωμόπολη δεν θα ορθοποδήσει. Χρειάζονται κατά την άποψή μας, Τώρα- Χθες καθαρή πολιτική βούληση και σχεδιασμός για ταχύτατη εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων, μέσων και έργων με σεβασμό στο περιβάλλον για αντιπλημμυρική προστασία, καθαρισμό κοίτης Παμίσου, αποκατάσταση ζημιών και άμεση επαναλειτουργία Γεφυρών, Περιφερειακού Δρόμου, δομών υγείας και Περιβάλλοντος.

Οι αρμόδιοι πιστεύουμε να αφουγκραστούνότι, «Πάει… άσχημα η ζωή μας» και να βοηθήσουν τυχόν νοικοκυριά και όλες τις επιχειρήσεις, «Για να αντέξει… η πόλη μας οικονομικά, με ασφάλεια και Οικολογικό Πρόσημο».

 

Μουζάκι  11-10-2020

Για το Δ.Σ  της Περιβαλλοντικής και Οικολογικής Παρέμβασης

Αστέριος Βασιλάκος, Λάμπρος Γιώτης