Το μουσικό σύνολο music of the heart στο θεατράκι απέναντι από τις φυλακές

sunaylia 3

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου, στις 21.30 στο θεατράκι απέναντι από τις παλιές φυλακές, θα πραγματοποιηθεί μια ιδιαίτερη μουσική συναυλία από το σχήμα Jazz duet, με ελεύθερη είσοδο, με τη συνεργασία του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων.

Το μουσικό σύνολο M.O.T.He (music of the heart) αποτελεί μια πρόταση φίλιας σε καιρούς αφιλίας, μέσα από την εξερεύνηση ηχητικών τοπίων, μελωδικών γραμμών και ασύμμετρων ρυθμών. Πρώτα από όλα όμως, είναι μια επίκαιρη φωνή ελευθερίας και μια ακατάπαυστη αναζήτηση της σχέσης μας με το άγνωστο δίχως συμβιβασμούς και όρια, σε εποχές που αυτές οι έννοιες είναι όλο και περισσότερο διεκδικούμενες παρά τα εργαλεία που προσφέρουν οι σύγχρονες ιδεολογικές τάσεις, τα κοινωνικά δίκτυα και η καταλυτική ηλεκτρονική πραγματικότητα.

Η μυστηριώδης, συχνά σκοτεινή μα και πάντα αισιόδοξη και ελπιδοφόρα οπτική της ζωής, μέσα από τους ήχους και τους ρυθμικούς δρόμους, οδηγούν ταχύτατα τον ακροατή στην πιο αυθόρμητη και αβίαστη συμμετοχή και κοινωνία με το υλικό που αγγίζει τις ανθρώπινες χορδές της ύπαρξης του. Σε μια περίοδο βαθύτατης κρίσης, αμφισβήτησης των αξιών, και κάθε λογής ατομικών και συλλογικών αδιεξόδων, η ανάγκη για επανεκκίνηση από τον εσωτερικό άνθρωπο και το πρωτογενές υλικό του που βρίσκονται πια σε μεγάλη σύγχυση και κίνδυνο, γίνεται η βάση του εγχειρήματος, κάτι που στην παράσταση αυτή όχι μόνο κυριαρχεί αλλά και απελευθερώνει. Αποκαλύπτει μέσα στα ηχητικά τόπια της πως οι δρόμοι που αφήνουμε επιπόλαια καθημερινά πίσω μας ήταν πάντοτε η φυσική τροχιά της ψυχής μας που ξεχνάμε να αφουγκραστούμε και γινόμαστε απρόσωπα έρμαια επιλογών από τρίτους, χωρίς χαρακτήρα, παιδικό ενθουσιασμό και ζωή.

Το μουσικό σύνολο M.O.T.He, μέσα από παραστάσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χωράς, κινηματογραφική και θεατρική μουσική, συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις και ελληνικά φεστιβάλ, είναι ένα από τα λίγα σύνολα που στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στις δίκες του δυνάμεις, και στην ένθερμη υποστήριξη συνεργατών και διοργανωτών. Η ηχητική δύναμη, η εσωτερική ένταση, οι δυναμικές σιωπές, η πολυχρωματικοτητα και το συναίσθημα, βρίσκουν πάντα αυτό που ονειρεύονται και διεκδικούν, δίχως κραυγές και θόρυβο: Μια θέση στην καρδιά όλων.

.