Το μήνυμα του Προέδρου του ΚΕΘΕΑ Χρίστου Λιάπη για την Εορτή του Πάσχα

Φέτος, παντού στην Ελλάδα, η ευθύνη επέβαλε να περνάμε τις ημέρες του Πάσχα μακριά από πολλά αγαπημένα πρόσωπα και τόπους, με ελάχιστα άτομα γύρω από το πασχαλινό μας τραπέζι.

Παντού, εκτός από τις κλειστές Κοινότητες του ΚΕΘΕΑ, όπου οι ωφελούμενοι, ζουν συνέχεια όλοι μαζί και -χωρίς βέβαια να δεχθούν αυτή τη χρονιά τους γονείς και τους συγγενείς τους- κάθισαν, όπως κάθε μέρα, όλοι γύρω από το τραπέζι. Φέτος, είναι ένα Πάσχα διαφορετικό από τα προηγούμενα.

Για αυτό και βρέθηκα κοντά στη Θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ «ΕΞΟΔΟΣ», στη Λάρισα, με τους ωφελούμενους, το προσωπικό και τον Υπεύθυνο Σωτήρη Μπουντή. Γύρω από το πασχαλινό -σήμερα- τραπέζι που ετοίμασαν, τα παιδιά, με τον πατροπαράδοτο τρόπο και γίνανε το σπίτι και η οικογένεια που ο καθένας θα ήθελε να έχει για να γιορτάσει την ημέρα της Λαμπρής, εν μέσω αναγκαίων περιορισμών, δικαιολογημένου άγχους και πρωτόγνωρων  βιοκοινωνικών πιέσεων, αντλώντας έμπνευση από τα ίδια τα παιδιά που η μακρά και δύσκολη προσπάθειά τους, δίνει ακόμη πιο ξεχωριστό νόημα στην ημέρα της Πασχαλινής Εορτής.

Μια ημέρα γεμάτη από το ζωογόνο φως της Ανάστασης που σηματοδοτεί ο δικός τους καθημερινός αγώνας ενάντια στις δυνάμεις της φθοράς που μας υποδουλώνουν στον ίδιο μας τον εαυτό. Το εφετινό Πάσχα και οι δυσκολίες που το συνοδεύουν είθε να γεμίσει με τους αισιόδοξους συμβολισμούς που πηγάζουν  από το νικηφόρο «πέρασμα» που καταφέρνουν κάθε μέρα τα παιδιά του ΚΕΘΕΑ, νικώντας τις εξαρτήσεις και περνώντας στην άλλη όχθη της πραγματικής Ζωής.

Χριστός Ανέστη! Καλή δύναμη σε όλους, στην ανθρωπότητα και στην πατρίδα. Χρόνια Πολλά!