Το μήνυμα του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων νομού Τρικάλων για την ημέρα της γυναίκας

Απευθύνουμε θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όλες τις γυναίκες.

Στη συναδέλφισσα, στην εργαζόμενη, στην άνεργη, στη γυναίκα της καθημερινής σκληρής βιοπάλης. Η μέρα της Γυναίκας, είναι η μέρα που τιμάμε κάθε Γυναίκα και χαιρετίζουμε την τεράστια συμβολή της στη διαμόρφωση της κοινωνίας. Να θυμάσαι πάντα την αξιοπρέπεια που σου δίνει το γεγονός, ότι είσαι γυναίκα.

Μην ζητάς, μην παρακαλάς, μην κυλιέσαι κάτω!! Είναι μια γιορτή χωρίς καρδούλες και πολύχρωμα μπαλονάκια. Είναι μια ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών, σε έναν κόσμο αντρών. Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο και είναι, ίσως, η πιο σημαδιακή ημέρα για το γυναικείο φύλο. Μια γιορτή η οποία, ουσιαστικά, αφορά στους αγώνες συνηθισμένων γυναικών, που με το θάρρος και την αποφασιστικότητά τους έγραψαν ιστορία. Και έγραψαν την Ιστορία αλλιώς.

Οι γυναίκες έβαλαν γερά θεμέλια έτσι ώστε, στον 21ο αιώνα, να τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης με τους άνδρες – όχι, δεν ήταν πάντα φυσιολογικό, ούτε και σήμερα είναι, δυστυχώς. Όλα, βέβαια, ξεκίνησαν πολύ νωρίτερα… Κατά τη διάρκεια της Γαλλικής επανάστασης οι γυναίκες του Παρισιού, στις Βερσαλλίες, ζητούσαν «ελευθερία, ισότητα, αδελφότητα».

Κι όμως, η 8η Μαρτίου ορίστηκε το 1977 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της Γυναίκας και της Διεθνούς Ειρήνης. Μια μέρα επανάστασης και αέναης ελευθερίας. Κι ας πέρασαν τόσα χρόνια από την πρώτη «σπίθα».

 

Ο πρόεδρος Κωστίκας Ευάγγελος

 

Η γραμματέας Χασιώτη Θεοφανία