Το μεγάλο πλεονέκτημα του Χρήστου Σιμορέλη

Δίνουν και παίρνουν οι ζυμώσεις στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα, με αφορμή την εκλογή Γραμματέα στη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή που προέκυψε στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές, με την διαμόρφωση των νέων συσχετισμών που θα επικρατήσουν, σίγουρα όμως το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε αυτές κι αν γίνουν. Με δεδομένη τη μη κάθοδο του νυν Βουλευτή Σάκη Παπαδόπουλου στις επόμενες εκλογές, αυτόματα δημιουργείται ένα «κενό» στο ψηφοδέλτιο, το οποίο πολλοί θα σπεύσουν να εκμεταλλευτούν με τον τρόπο τους.

Ασφαλώς και ο Χρήστος Σιμορέλης, ως ένα από τα παλιότερα και πιο έμπειρα στελέχη του κόμματος, που χρημάτισε και Βουλευτής, πέρα από τους δικούς του προσωπικούς ψήφους, διεκδικεί και ένα μεγάλο μέρος του «πελατολογίου» που μέχρι χθες στήριζε τον Σάκη Παπαδόπουλο.

Ο ίδιος προετοιμάζει με προσεκτικά βήματα τη νέα του κάθοδο, κάνει τις επαφές του με στελέχη και πολίτες, έχοντας ως στόχο να βάλει ψηλά τον πήχη αυτή την φορά και σαφώς να «χτυπήσει» πρωτιά, που θα του εξασφαλίσει και την εκλογή του στην επόμενη βουλή.

Πέρα πάντως από την πολιτική του προσωπικότητα, εκείνο που δίνει σίγουρα πόντους στον Χρήστο Σιμορέλη, είναι το φιλολαϊκό προφίλ που έχει καλλιεργήσει όλα αυτά τα χρόνια, καθώς λίγο πολύ όλοι τον βλέπουν και τον αισθάνονται ως τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας, που μπορούν ανά πάσα στιγμή να τον βρούνε και να του εκμυστηρευτούν το πρόβλημα τους ή το παράπονο τους.

Είναι γεγονός πως ο Σιμορέλης, ως «λαϊκό παιδί» και με καταγωγή από την Μουριά, λογικό είναι να έχει μεγαλύτερη «πρόσβαση» σ΄ένα κόσμο λίγο πιο έξω και πιο μακριά από το «αστικό στοιχείο» της πόλης. Αν καταφέρει στις επόμενες εκλογές να μπει και εκεί με μεγαλύτερες αξιώσεις, τότε μπορεί άνετα να κάνει το μεγάλο άλμα που θα του εξασφαλίσει και την εκλογή. Όλα θα παίξουν σ’ αυτές τις εκλογές!