Το Μαξίμου είδε Βατερλό Τσίπρα

– Για ένα ακόμη Βατερλό του Τσίπρα έκαναν λόγο στο Μαξίμου, που είναι αλήθεια ότι μόνο ικανοποίηση θα μπορούσαν να νιώθουν για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως έλεγαν κυβερνητικά στελέχη, το γεγονός ότι οι σύνεδροι πέταξαν στο καλάθι την ωμή παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού εκ των πραγμάτων αποτελεί στρατηγική ήττα για τον ίδιο και την παρέα του.

Ωστόσο, ελάχιστη σημασία έχει η όποια ήττα κατέγραψε ένας κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση ηττημένος, που πλέον βγαίνει και τον αποδοκιμάζει μέχρι και ο κολλητός του Καλογήρου και του Θανασάκη του Παπανικολάου, Λάκης Λαζόπουλος.

Πέραν της στρατηγικής ήττας, εκείνο που έσπευσε νωρίς χθες το απόγευμα να μου επισημάνει μέχρι και η θεία μου από τα Χανιά είναι η ανάδειξη της απόλυτης μπαχαλοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ. «Τώρα θα μου κάνατε τα τρίχρονα», μου είπε η 84χρονη Χανιώτισσα, η οποία, βλέποντας την κωμωδία του Συνεδρίου, προσπάθησε με τις όποιες γνώσεις διαθέτει να φανταστεί τι θα είχε γίνει στη χώρα αν όλοι αυτοί είχαν κληθεί να διαχειριστούν έστω μία από τις κρίσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Μία θα είχαμε ζήσει και τέλος. Αυτή του κορονοϊού», μου επισήμανε γεμάτη αγωνία η θεία μου. Τώρα που το σκέφτομαι, πρέπει να είχαμε Άγιο ως χώρα, δεν εξηγείται διαφορετικά πόσο φτηνά τη βγάλαμε με τους Φλαμπουράρηδες, τους Δραγασάκηδες και τ’ άλλα παιδιά.

pawergame.gr