Το καραβάνι αλληλεγγύης για την Ειδομένη συνεχίζει…

diktyo-allhleggyh 2

Μετά την πρώτη αποστολή βοήθειας προς τους πρόσφυγες της Ειδομένης και την επίσκεψη συμπολιτών μας τον προηγούμενο μήνα, τη σκυτάλη παίρνει τώρα το δίκτυο ”αλληλεγγύη για όλους”. Έντεκα μέλη του δικτύου θα βρεθούμε το Σάββατο 14.11.’15 στην Ειδομένη, κουβαλώντας μαζί μας ό,τι προέκυψε από την τελευταία δράση του ”χωρίς μεσάζοντες”.

Τα 300 πακέτα (100 για άνδρες, 100 για γυναίκες και 100 για παιδιά) με αντίστοιχα είδη πρώτης ανάγκης (χαρτιά υγείας, σαπούνια, μπισκότα, κρουασάν, χυμούς, ξηρούς καρπούς κ.λπ.), που δημιουργήθηκαν με τα χρήματα από τη δική σας συμβολή, θα διαμοιρασθούν εκείνη την ημέρα από τα μέλη μας, σε συνεργασία με άλλους αλληλέγγυους και τους εθελοντές πού δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Παράλληλα, οι ποσότητες των προϊόντων διατροφής (ρύζι, όσπρια), προσφορά των παραγωγών, θα διατεθούν για την προετοιμασία των εκατοντάδων μερίδων φαγητού, που απαιτούνται καθημερινά για τη σίτιση των χιλιάδων προσφύγων.

Η προσφορά είναι γι’ αυτούς που αφήνουν τη χώρα μας για το δύσκολο ταξίδι προς την Ευρώπη. Είναι για τους ”τυχερούς”, που αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν από τις πατρίδες τους, ρίσκαραν τη ζωή τους, πλήρωσαν σε διακινητές, κατάφεραν να γλυτώσουν από τον πνιγμό στη θάλασσα και έφθασαν μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες ημερών στην Ειδομένη.

Μπροστά στις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν, είναι μια ασήμαντη προσφορά, που ενώνεται με άλλες αντίστοιχες από όλη την Ελλάδα και δημιουργεί το κύμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, από ανθρώπους που βρίσκονται οι ίδιοι σε ανάγκη, από μια κοινωνία που βρίσκεται η ίδια σε ανθρωπιστική κρίση. Είναι το κύμα, που θέλει να κατακλύσει τους λαούς της Βόρειας Ευρώπης και τις κυβερνήσεις τους, που νοιάζονται για τα σύνορά τους και την ”καθαρότητα” των λαών τους.

Αυτή η πράξη και συμμετοχή μας δεν σημαίνει ότι ξεμπερδεύουμε με την υπόθεση. Θα είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε. Απαιτούμε να ληφθούν σε κεντρικό επίπεδο κι άλλες πρωτοβουλίες για να σταματήσει η τραγωδία. Όχι άλλα ξεβρασμένα πτώματα αδύναμων ανθρώπων στις ακτές, όχι άλλα απροστάτευτα παιδιά λεία επιτήδειων, όχι άλλος πόνος.

Ζητάμε να σταματήσουν άμεσα οι πολεμικές συρράξεις, αλλά μέχρι να γίνει αυτό, να φθάσουν οι πρόσφυγες σύντομα και ασφαλείς στη χώρα επιλογής τους.
Θέλουμε οι θάλασσές μας και τα νησιά μας να αποτελούν το όνειρο κάθε ανθρώπου και όχι ο εφιάλτης του. Θέλουμε να είναι τόπος ζωής και ελπίδας, πηγή έμπνευσης και δημιουργίας και όχι χώρος για θρήνο και οδυρμό.
Συνοδοιπόροι στο ταξίδι μας θα είναι ο ΣΟΧΤ (Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Τρικάλων) που προσφέρθηκε να διαθέσει το λεωφορείο του Συλλόγου για τη μετακίνησή μας.
Το καραβάνι αλληλεγγύης θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, από άλλες συλλογικότητες της πόλης και αλληλέγγυους πολίτες.

Δίκτυο ”αλληλεγγύη για όλους” στα Τρίκαλα

Υ.Γ. Ευχαριστούμε τα ΨΥΓΕΙΑ ΚΛΙΑΦΑ για την αφιλοκερδή προσφορά των 300 ατομικών συσκευασιών χυμού που συμπεριλάβαμε στα πακέτα.

.