Το φορτηγάκι ήταν γεμάτο κλεμμένα χρυσαφικά

776889002

Στην καμπίνα του φορτηγού, βρέθηκαν κρυμμένα και 3.800 ευρώ που εξετάζεται αν προέρχονται από κλοπές ή από την πώληση κλοπιμαίων

Σε κοσμηματοπωλείο με όλα τα απαραίτητα σύνεργα είχε μετατρέψει το… Ι.Χ. φορτηγό του ένα ζευγάρι τσιγγάνων που συνελήφθησαν στην Περιφερειακή οδό της Άρτας από αστυνομικούς της Ασφάλειας! Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο το ταμπλό του οχήματος, βρέθηκε πλήθος κλεμμένων χρυσαφικών.

Η σακούλα που είχαν κρύψει ο 62χρονος οδηγός και η 58χρονη γυναίκα που τον συνόδευε, είχε μέσα χρυσαφικά και άλλα τιμαλφή των οποίων η προέλευση ερευνάται, μια ζυγαριά ακριβείας για την ζύγιση των χρυσαφικών, δύο μπουκαλάκια με υγρό για την ανάλυση του χρυσού και μία πλάκα ανίχνευσης χρυσού! Στην καμπίνα του φορτηγού, βρέθηκαν κρυμμένα και 3.800 ευρώ που εξετάζεται αν προέρχονται από κλοπές ή από την πώληση κλοπιμαίων.

Το ζευγάρι είχε μαζί του και έναν φορητό υπολογιστή που, όπως ισχυρίστηκε, είχε αγοράσει από έναν άγνωστο. Ο υπολογιστής είχε κλαπεί την περασμένη Δευτέρα από ένα αυτοκίνητο το οποίο είχε παραβιαστεί 12ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Οι δυο τσιγγάνοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας κατηγορούμενοι για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί από πού είχαν κλέψει τα χρυσαφικά.

protothema