Το Έθνος μας πρέπει να αναστηθεί

laos_thumb_medium500_0

Τα71 χρόνια από το έπος των Βορειοηπειρωτικών βουνών, εορτάζονται φέτος μέσα σε κλίμα ανησυχίας, φόβου, και αβεβαιότητας. Η παρακμή φαίνεται να έχει καλύψει τα πάντα. Τα οικονομικά αδιέξοδα, αλλά και οι σοβαρές ενδείξεις, ηθικής και πνευματικής κόπωσης, που δείχνουν να κυριαρχούν πλέον στην Ελληνική κοινωνία πρέπει να ανατραπούν.

Η ιστορία του Έθνους μας, διδάσκει πολλά. Το έπος του 40 μας διδάσκει επίσης πολλά. Το ΟΧΙ που είπε ο Ιωάννης Μεταξάς εκείνο το πρωί του Οκτωβρίου, ας παραδειγματίσει όλους μας. Το ΟΧΙ του Μεταξά, δεν ήταν απλά ένα ΟΧΙ στην Ιταλία. Ήταν ένα ΟΧΙ στον φόβο, που κυριαρχούσε τότε στην Ευρώπη. Ήταν ένα ΟΧΙ στην ανασφάλεια που είχε καταλάβει τους λαούς της Ευρώπης. Ήταν όμως και ένα ΟΧΙ στις λογικές που θέλουν την Ελλάδα μίζερη και μικρή. Ήταν ένα μεγάλο ΟΧΙ σε όλους εκείνους που πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει Εθνική πολιτική, και πρέπει συνεχώς να «ανήκει» κάπου.

Ο Ελληνικός λαός και η ηγεσία του, απέδειξαν τότε, ότι μπορούν να κάνουν την ρήξη και την ανατροπή σε πείσμα μεγάλων Ευρωπαϊκών δυνάμεων.

Δυστυχώς σήμερα, δεν μας κυβερνούν άνθρωποι του αναστήματος του Ιωάννη Μεταξά. Κυβερνώντες, που να μπορούν να πουν τα μεγάλα ΟΧΙ, αλλά και τα μεγάλα ΝΑΙ. Η πρόσφατη ιστορία της χώρας το έχει αποδείξει πολλές φορές άλλωστε.

Το Έθνος μας όμως πρέπει να αναστηθεί ξανά. Το έκανε πολλές φορές στο παρελθόν. Μπορεί να το κάνει πάλι, και σήμερα.

Αρκεί να δυναμωθεί το φρόνημά του. Αρκεί να πιστέψει στις δυνάμεις του.

Αρκεί να θυμηθεί τις ρίζες του. Από πόσο μακριά έρχεται, αλλά και πόσο μακριά μπορεί να πάει.

Ας αντισταθούμε όλοι στην παρακμή του σήμερα. Ας πούμε τα δικά μας μικρά και μεγάλα ΟΧΙ, και ας αγωνιστούμε, για μια ελεύθερη και δυνατή Ελλάδα. Μια Ελλάδα με αξιοπρέπεια, τιμή, και δύναμη.

Οι χιλιάδες πεσόντες του Βορειοηπειρωτικού έπους μας δείχνουν τον δρόμο. Αυτοί δεν φοβήθηκαν, δεν δείλιασαν, δεν λιποτάκτησαν.

Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους. Η ιστορία, δεν μας ζητά σήμερα να θυσιάσουμε την ζωή μας, η την σωματική μας αρτιμέλεια.

Μας ζητά κάτι πολύ πιο απλό. Να σκεφτούμε και να αγωνιστούμε.

Ας το κάνουμε, και ας ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.