Το Εσπερινό Γυμνάσιο και Λύκειο Τρικάλων ξεκίνησαν τις κινητικότητες ERASMUS+!

Με ιδιαίτερη χαρά οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του Εσπερινού Γυμνασίου – Λυκειακών Τάξεων Τρικάλων  ξεκίνησαν και πάλι τις κινητικότητες  ERASMUS+!
Αντιπροσωπείες των μαθητών των σχολείων – εταίρων με συνοδούς τις  καθηγήτριες-υπεύθυνες του σχεδίου, ταξίδεψαν  το διάστημα 1 ως 5 Νοεμβρίου 2021 στα Τρίκαλα και φιλοξενήθηκαν από το Εσπερινό Γυμνάσιο – Λ. Τ. Τρικάλων, όπου συμμετείχαν στις εργασίες του σχεδίου
“Literature as a framework for Social and Emotional Learning” με συντονίστρια χώρα τη Ρουμανία και εταιρικά σχολεία από την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ελλάδα.
Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάπτυξη της κοινωνικής και  συναισθηματικής αγωγής των μαθητών, μέσα από την διδακτική και παιδαγωγική αξιοποίηση της εφηβικής/νεανικής και crossover Λογοτεχνίας.

Οι εταίροι μαθητές και εκπαιδευτικοί πήραν μέρος σε ποικίλλα βιωματικά εργαστήρια που διοργάνωσε το σχολείο υποδοχής, με στόχο την ανάπτυξη ενσυναίσθησης, ψυχικής ανθεκτικότητας, αυτογνωσίας και αυτοεκτίμησης, καθώς και την παροχή πρακτικών τεχνικών για την ενδυνάμωση της ενσυνειδητότητας και της θετικής σκέψης.

Η υπεύθυνη καθηγήτρια
Αναστασία Πατέρα
Η Διευθύντρια
Βασιλική Παπία.