Το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την ορεινή Αργιθέα

ARGITHEATES

Στο Αντάμωμα των Αργιθεατών ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός χαρακτήρισε τη λαογραφία «λαμπρό γεφύρι» που ενώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της αιρετής Περιφέρειας Θεσσαλίας για την ορεινή Αργιθέα μετέφερε ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός απευθύνοντας χαιρετισμό στο Αντάμωμα των Αργιθεατών που πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 3 Ιουλίου 2011 στον Άγιο Νικόλαο Αργιθέας.

Ο κ. Κώστας Αγοραστός χαρακτήρισε τη λαογραφία «λαμπρό γεφύρι» που ενώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του που πολλοί νέοι και νέες μετέχουν ενεργά και δίνουν τον τόνο με τη ζωντάνια τους στο Αντάμωμα των Αργιθεατών.

Ειδική αναφορά έκανε στους συλλόγους των Αργιθεατών, οι οποίοι, όπως επισήμανε, συμβάλλουν στην ισχυροποίηση των δεσμών μεταξύ των Αργιθεατών και αναδεικνύουν τα κοινά ήθη και έθιμα καθώς και τις κοινές μνήμες, ενώ καλλιεργούν τις κοινές αξίες και τον εθελοντισμό. Παράλληλα, οι σύλλογοι των Αργιθεατών αξιοποιούν κάθε ευκαιρία που τους προσφέρεται ώστε όλοι μαζί να υψώνουν τη φωνή και διεκδικούν για την Αργιθέα.