Το ενδιαφέρον πολλών συμπολιτών απέσπασε η πρώτη εκδήλωση της Τρικαλινής Λέσχης Προβληματισμού

Αρκετοί ήταν οι Τρικαλινοί που συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στον πολυχώρο του Μουσείου Τσιτσάνη, για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση «Η Ελλάδα μετά την διακοσιοστή επέτειο του 1821-Το αίτημα της Αποκέντρωσης και οι γεωπολιτικές προκλήσεις», που διοργανώθηκε με επιτυχία από την Τρικαλινή Λέσχη Προβληματισμού και τέλεσε υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία δύο διακεκριμένων Ελλήνων με έντονο αποτύπωμα στα Ελληνικά αλλά και διεθνή δρώμενα, του πρώην Υπουργού κ. Στέφανου Μάνου και του καθηγητή του Πανεπιστημίου της Σορβόννης κ. Γιώργου Παντελάκη.

Την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση συντόνισε ο γνωστός δημοσιογράφος Ανδρέας Γιουρμετάκης.

Πώς μπορεί η Αποκέντρωση να συμβάλει στην ανανέωση της Ελλάδας, ώστε η συμπλήρωση της δεύτερης εκατονταετίας της Ελληνικής Επανάστασης να αποδειχθεί αφετηρία αναγέννησης και ακμής; Πώς σχετίζεται με ριζικές πολιτικές, πολιτισμικές και γεωπολιτικές αναθεωρήσεις;

Η συζήτηση ανάμεσα στον Στέφανο Μάνο και τον Γιώργο Πρεβελάκη ανέδειξε τον κεντρικό χαρακτήρα του αιτήματος της Αποκέντρωσης για όλα τα ζωτικά ζητήματα του Ελληνισμού, εσωτερικά και εξωτερικά.

Η Τρικαλινή Λέσχη Προβληματισμού – ΤΛΠ, είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε με σκοπό  την ενθάρρυνση του προβληματισμού των κατοίκων και των κοινωνικών φορέων της περιοχής, για την προαγωγή της έρευνας και της µελέτης σε θέματα που αφορούν τους πυλώνες τους Έθνους – Κράτους δηλ. Παιδεία, Πολιτισμός, Δικαιοσύνη, Άμυνα – Ασφάλεια – Εξωτερική Πολιτική, Οικονομία & Ανάπτυξη, Υγεία & Κοινωνική Μέριμνα και στοχεύει στο να συμβάλει – βοηθήσει στην περαιτέρω ανάδειξη της πόλης των Τρικάλων σαν ένα κέντρο προβληματισμού και ανάδειξης θεμάτων προς επίλυση.