Το Δ.Σ. του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Τρικάλων ευχαριστεί τους διευθυντές

math

Το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί τους συναδέλφους διευθυντές που με τη θαρραλέα τους στάση τάχθηκαν με το μέρος των εκπαιδευτικών και αξιοποίησαν τη 48ωρη απεργία που είχε προκηρύξει η ΔΟΕ για τα στελέχη εκπαίδευσης.

Χαιρετίζουμε επίσης τη μαζική αντίδραση των συναδέλφων, με τη συμμετοχή τους στη στάση εργασίας και την παρουσία τους στο 10ο Δημοτικό Σχολείο, δείχνοντας γι’ άλλη μια φορά την καθολική αντίδραση του Κλάδου απέναντι στην αξιολόγηση – χειραγώγηση του εκπαιδευτικού.

Η απόφαση του συλλόγου και συνολικά του κλάδου μας είναι να ακυρώσουμε στην πράξη τους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και την εφαρμογή της αξιολόγησης που έχει στόχο τις απολύσεις, τη μισθολογική και βαθμολογική καθήλωση των εκπαιδευτικών, την απαξίωση της μόρφωσης των μαθητών μας, την κατηγοριοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών.

Δεν φοβόμαστε την αξιολόγηση, φοβόμαστε αυτούς που θέλουν να συγκεντρώσουν εξουσίες για να γίνουν οι κριτές μας και να ορίζουν τη ζωή μας και τις ζωές των μαθητών μας. Αυτούς που μέχρι σήμερα δεν επιβράβευαν τους άριστους αλλά τους αρεστούς. Φοβόμαστε για την αξιοπρέπειά μας, για το σχολείο μας.

Ο αγώνας μας είναι μακρύς. Ενωμένοι θα ανατρέψουμε τα σχέδιά τους.
       

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γκαμπράνας Αθανάσιος      Καργιώτη Χαρίκλεια