Το ΧΟΡΟΖΗΝ ξεχωρίζει με τις δράσεις του στα Τρίκαλα

Ένα ακόμη πρωτοποριακό παραδοσιακό γλέντι πραγματοποιήθηκε από το “ΧΟΡΟΖΗΝ” – Εργαστήρι Χορού & Πολιτισμού Τρικάλων, με κεντρικό θέμα την παραδοσιακή διαδικασία παραγωγής τσίπουρου! 
 
Το μεσημέρι της Κυριακής περίπου 150 άτομα, μέλη και φίλοι του χορευτικού συγκεντρώθηκαν σε έναν υπέροχο χώρο, στο αποστακτήριο Παπαναστασίου, προκειμένου να πάρουν μια γεύση από τον τρόπο που παρασκευάζεται το αγαπημένο ποτό του τόπου μας, αλλά και να γλεντήσουν με εξαιρετική παραδοσιακή ορχήστρα μέχρι το βράδυ. 
 
Με ατελείωτο κέφι και χορό για τουλάχιστον 7 ώρες κατάφεραν για άλλη μια φορά να κεντρίσουν το ενδιαφέρον της πόλης με αυτό το ξεχωριστό γλέντι.
 
Διοργανωτής το ΧΟΡΟΖΗΝ με υπεύθυνη την Καθηγήτρια Φ.Α. Βανέσα Λαχάνου, έδωσε την ευκαιρία τόσο στους μικρούς χορευτές της σχολής να ξεναγηθούν στους αμπελώνες και να γνωρίσουν από κοντά τη διαδικασία της απόσταξης στα παραδοσιακά καζάνια όσο και στους μεγαλύτερους τη χαρά να θυμηθούν τα παλιά.
 
Με σύνθημα τους “Ο χορός δίνει ζωή, ο χορός είναι ζωη” δε ξεχάσανε ούτε αυτή τη φορά να το υποστηρίξουν και να μας μεταφέρουν την ενέργεια αυτής τη φράσης, με το οικογενειακό κλίμα να είναι το βαρόμετρο της όλης διασκέδασης δημιουργώντας μια πολύ μεγάλη παρέα μικρών και μεγάλων!
 
Αυτά είναι που λείπουν ειδικά στις πόλεις και το ΧΟΡΟΖΗΝ, που λειτουργεί φέτος για δεύτερη χρονιά, είναι εδώ να μας θυμίσει και να μας βάλει στη διαδικασία να βιώσουμε όλοι μαζί, αυτά τα ωραία που μας έμαθε η παράδοση και ο πολιτισμός μας.
Μετά από μια τέτοια μέρα ποιός δεν θα ήθελε να ζήσει ένα γλέντι του Χοροζήν!!!
 
Αρωγοί στην όλη διοργάνωση στάθηκαν οι τοπικές επιχειρήσεις των Τρικάλων:
“Σουβλατζίδικο – Της Κακομοίρας “
“Οικονόμου – Οινοποιείο”
“Μπουλογιώργος – Παραδοσιακά γλυκά”
“Johny’s fast food”
“Αποστακτήριο – Οικ. Παπαναστασίου”