Το «Αρχοντικό Χατζηγάκη» στα 10 καλύτερα αρχοντικά σε ορεινούς προορισμούς

Η οικογένεια Χατζηγάκη διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην πολιτική, την κοινωνική και την πνευματική ζωή του τόπου.
Η κατασκευή του αρχοντικού ξεκινάει το 1890 από Ελβετούς αρχιτέκτονες. Για πολλά χρόνια αποτελούσε θερινή και χειμερινή κατοικία της οικογένειας, αφού βρίσκεται στο Περτούλι, εξαιρετικό προορισμό το χειμώνα με τα χιόνια και το χιονοδρομικό αλλά και το καλοκαίρι, ως δροσερός και ελατοσκεπής τόπος ξεκούρασης.
Την περίοδο που χτίστηκε η ασφάλεια ήταν ζητούμενο, και έτσι το αρχιτεκτονικό σχέδιο μοιάζει περισσότερο με κάστρο παρά με αρχοντικό.
Οι πολυταξιδεμένοι ιδιοκτήτες του το διακόσμησαν με αντικείμενα διαλεγμένα από όλο τον κόσμο, όπως πορσελάνινα γαλλικά σερβίτσια, μοσχοβίτικα υφαντά, ανατολίτικα χάλια και ασιατικά σαλόνια από ελεφαντοστό.
Από την μεγαλοπρεπή εξοχική κατοικία πέρασαν μέλη Βασιλικών οικογενειών, μέλη της Φιλικής Εταιρείας καθώς και άνθρωποι της πολιτικής κοινωνικής και καλλιτεχνικής ζωής της εποχής.
Στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου το αρχοντικό έγινε αρχηγείο του ΕΛΑΣ για την περιοχή και για αυτό το λόγο το 1943 οι Γερμανοί το έκαψαν ολοσχερώς.
Το 1993 ο ιδιοκτήτης και πολιτικός μηχανικός Δημήτρης Χατζηγάκης αποφάσισε να το ανακαινίσει και να το μετατρέψει σε έναν ξενώνα υψηλών προδιαγραφών.
Έτσι σε ένα κήπο 8 στρεμμάτων με ελατόδασος, το Πέτρινο Αρχοντικό και τα μικρότερα κτήρια ανακατασκευάστηκαν πιστά από την αρχή.
Χωρίς να του λείπει κάτι από τις σημερινές ανέσεις, διατηρεί την πατίνα του χρόνου με έπιπλα αντίκες και παρεμβάσεις που του προσδίδουν μία ατμόσφαιρα ξεχωριστής πολυτελείας.
Πεντάστερο, αυτό ξενοδοχείο-αρχοντικό διαθέτει 8 δωμάτια κλασικά, 8 δωμάτια κήπου, 13 superior και 7 σουίτες με υπέροχη θέα στις απάτητες πλαγιές της Πίνδου, το Περτούλι και τη σπάνια φύση της περιοχής.
Περτούλι Τρικάλων, Τηλ. 24340-91146