Το 4ο Πειραματικό Λύκειο Τρικάλων «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Σε κλίμα εθνικής υπερηφάνειας και ανάτασης τιμήθηκε την Παρασκευή 27-10-2023,  η ένδοξη επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, στο αμφιθέατρο του 4ου Πειραματικού Λυκείου Τρικάλων «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».

Οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί κυρίες, Κουβάτα Φωτεινή, φιλόλογος, και Πουλιάνα Λουίζα, Αγγλικής, επιμελήθηκαν την οργάνωση της γιορτής, στην οποία συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων. Μετά την ανάγνωση του πρακτικού, τον ορισμό σημαιοφόρου και παραστατών, αποδόθηκαν τα βραβεία και τα αριστεία. Στη συνέχεια, μέσα από ποιήματα, δραματοποιημένα κείμενα, μουσική από την ορχήστρα του σχολείου αλλά και την έξοχη ερμηνεία τραγουδιών από ταλαντούχες μαθήτριες, έγινε μια αναδρομή στο έπος του ‘40.  

Στο τέλος, ο διευθυντής του σχολείου, κ. Κουφογιάννης Ευθύμιος στη σύντομη προσφώνησή του, αναφέρθηκε στα μηνύματα της 28ης Οκτωβρίου και στην αξία των ιδανικών της ελευθερίας και της φιλοπατρίας ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην «τιτανομαχία» στο ύψωμα «731» της Β. Ηπείρου τον Μάρτιο του 1941, κατά την οποία οι τρικαλινοί κυρίως, υπερασπιστές του υψώματος απέκρουσαν με επιτυχία την εαρινή αντεπίθεση των Ιταλών.