… της Λαγκάρντ στο ΠΑΣΟΚ!

pasok_28599

 

 

 

 

Ξεκίνησε και επίσημα στο εσωτερικό τουΠΑΣΟΚ ο «πόλεμος» μεταξύ της νέας και της προηγούμενης ηγεσίας με αφορμή τηλίστα Λαγκάρντ καθώς σε ανακοίνωση του κόμματος επιρρίπτονται ευθύνες σε αυτούς που έχασαν τη λίστα, δηλαδή στον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ως γνωστόν βρισκόταν στον σκληρό πυρήνα εξουσίας επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου.

Ο υπεύθυνος Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης από νωρίς το πρωί μιλώντας στο MEGA είχε δώσει σαφές στίγμα για το πως θα κινηθεί το ΠΑΣΟΚ στο μείζον πολιτικό θέμα που έχει προκύψει με τη διαχείριση του όλου θέματος, στρέφοντας τα βέλη στο προκάτοχο του κ.Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών δηλαδή τον κ. Παπακωνσταντίνου.

Η κίνηση αυτή από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ερμηνεύεται ως μια προσπάθεια του προέδρου του κόμματος να αποκρούσει την συντονισμένη επίθεση όπως λένε από την Ιπποκράτους που δέχεται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδίως από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν και πότε θα αντιδράσει ο κ. Παπακωνσταντίνου, γεγονός που εξαρτάται άμεσα και από το περιεχόμενο του πορίσματος του Αρείου Πάγου που θα αποσταλεί στη συνέχεια στη Βουλή και στο οποίο θα υπάρχουν ημαντικά στοιχεία για το να υπάρχουν ιαφορές ή αλλοιώσεις μεταξύ πρώτης και δεύτερης λίστας.

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου εξακολουθεί να νίπτει τας χείρας του, αν και πιθανολογείται ότι γνωρίζει από πρώτο χέρι τι συνέβη στα τέλη του 2010-αρχές 2011 όταν παραδόθηκε η λίστα από τη κ. Λαγκάρντ στον έλληνα ομόλογό της κ. Παπακωνστατίνου και του τι επακολούθησε όσον αφορά τη διαχείριση της λίστας

Πάντως αυτό που υπενθυμίζουν στενοί συνεργάτες του κ. Παπακωνσταντίνου είναι ότι η λίστα δόθηκε με τη μορφή απορρήτου και με την γαλλίδα υπουργό Οικονομικών σχεδόν να απαιτεί προφορικά και γραπτά τη διαχείριση της λίστας με εχεμύθεια και διακριτικότητα!

 

 

 

.newsit.gr