Τήρησαν το έθιμο του ψησίματος του οβελία και φέτος οι Τρικαλινοί

Ίσως πιο πολύ από κάθε άλλο Πάσχα, τήρησαν φέτος του έθιμο του ψησίματος του οβελία οι Τρικαλινοί, τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά. Και αυτό έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός, ότι πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο δεν γιορτάστηκε έτσι όπως έπρεπε το Πάσχα, λόγω των γνωστών περιορισμών.

Με σύμμαχο τις άριστες καιρικές συνθήκες και τις υψηλές θερμοκρασίες, οι Τρικαλινοί ξεχυθήκαν σε αυλές, σε βεράντες, σε πυλωτές, σε χωράφια, ακόμη και στο…δρόμο, για να ψήσουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα τον παραδοσιακό οβελία και να γευτούν το παραδοσιακό κοκορέτσι.

Και του χρόνου πάλι και με περισσότερη ελευθερία!