Τήρησαν σε μεγάλο βαθμό το έθιμο του ψησίματος του αρνιού οι Τρικαλινοί

 

Μπορεί το φετινό Πάσχα να ήταν διαφορετικό σε πολλά απ’ όλα τα προηγούμενα, παρόλα αυτά όμως ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό Τρικαλινών δεν απαρνήθηκε το έθιμο του ψησίματος του οβελία, έστω και αν φέτος έλειψαν οι μεγάλες παρέες και τα τρελά γλέντια γύρω από το πασχαλινό τραπέζι.

Έτσι λοιπόν σε ότι χώρο διαθέσιμο είχε ο καθένας, αυλή, κιόσκι, ταράτσα ή βεράντα, η ψησταριά στήθηκε κανονικά και ο οβελίας άρχισε να γυρίζει στη σούβλα, μέχρι που να ψηθεί και στη συνέχεια να γίνει ανάρπαστος απ’ όλους τους συνδαιτημόνες.

Την τιμητική τους βέβαια είχε και το παραδοσιακό κοκορέτσι, αλλά και πολλά άλλα κρεατικά όπως κεμπάπ, παϊδάκια, μπριζόλες, λουκάνικα κλπ.