Την Τρίτη η ανακοίνωση του νέου Πρωθυπουργού – Συνεδριάζει το Υπουργικό

pap_sam

Την Τρίτη αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα του Πρωθυπουργού και η σύνθεση της νέας κυβέρνησης καθώς οι διαπραγματεύσεις για σήμερα ολοκληρώθηκαν όπως δήλωσε ο Η. Μόσιαλος. Στις 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο όπου ο Γ. Παπανδρέου αναμένεται να ζητήσει τις παραιτήσεις των υπουργών.  

Η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου 

«Με θετικές προσεγγίσεις για το πρόσωπο του νέου Πρωθυπουργού, πραγματοποιήθηκαν οι σημερινές επικοινωνίες του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά».

Η εμπλοκή και οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών 

Εμπλοκή υπήρξε για αρκετές ώρες στη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας που αποφασίστηκε χθες στη συνάντηση Παπανδρέου με Σαμαρά ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η άρνηση της ΝΔ να τοποθετήσει πολιτικά στελέχη στη νέα κυβέρνηση δεν γίνεται αποδεκτή από το ΠΑΣΟΚ, ενώ άγνωστο είναι προς το παρόν πώς θα αντιδράσουν σε μία τέτοια εξέλιξη οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

Παράλληλα, στο παρασκήνιο υπάρχουν έντονες διαβουλεύσεις με τον Λουκά Παπαδήμο καθώς ο επικρατέστερος για νέος πρωθυπουργός θέτει ως προϋπόθεση για να αναλάβει τόσο το χρονικό διάστημα της κυβέρνησης όσο και τη δυνατότητα να επιλέξει σε αυτήν – σε διαβούλευση βεβαίως με τα κόμματα – ό,τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η χώρα σε στελέχη εντός κι εκτός των κομμάτων. 

Ο κ. Παπαδήμος έχοντας επίγνωση το τι σημαίνει ένα «όχι» και τι επίπτωση θα είχε αυτό στην Ευρώπη, δεν προτίθεται να πει και «ναι» χωρίς να υπάρχουν όροι που θα του επιτρέψουν να δώσει τη μάχη της υλοποίησης της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου με τους καλύτερους δυνατούς όρους για την επιτυχία της.

real.gr