Με την συνδρομή του….Χρήστου Μιχαλάκη ο σημερινός αγιασμός των Υδάτων

Με ηλιόλουστο καιρό αλλά πολύ τσουχτερό κρύο, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Τρίκαλα ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων στον Ληθαίο ποταμό. Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν σήμερα στην πόλη, πολλοί ήταν οι Τρικαλινοί που παραβρέθηκαν στην τελετή αγιασμού, γεμίζοντας ασφυκτικά τους χώρους γύρω από τις όχθες του Ληθαίου.

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι έφτασε με ιδιαίτερη λαμπρότητα η θρησκευτική πομπή που ξεκίνησε από τον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου στην κεντρική πεζογέφυρα των Τρικάλων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.Χρυσοστόμου και με την συμμετοχή των εκπροσώπων του Ιερού κλήρου και σύσσωμων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου.

Ακολούθησε η καθιερωμένη τελετή και λίγο πριν πετάξει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης τον τίμιο Σταυρό στα νερά του Ληθαίου, έκανε μια παράκληση από μικροφώνου στους υποψήφιους βουτηχτές να βουτήξουν με την τρίτη ρίψη, αφού προηγουμένως ρίξει ο ίδιος τον Σταυρό δύο φορές.

Κάπου εκεί κατά την πρώτη ρίψη μπερδεύτηκε τοσχοινί του σταυρού, με αποτέλεσμα ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης που ήταν δίπλα στον Δεσπότη, πάντα πανταχού παρών και έτοιμος….για όλα, να αναλάβει το….ξεμπέρδεμα και έτσι μετά από λίγο και αφού πήρε το οκέι από τον Σεβασμιότατο μ ’ένα θετικό νεύμα του κεφαλιού, έριξε ο ίδιος τον Σταυρό στο ποτάμι. Και όλα αυτά υπό τα βλέμματα των βουλευτών Χρήστου Σιμορέλη και Κώστα Σκρέκα, καθώς και του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου,οι οποίοι παρά την αρχική έκπληξη, έδειξαν να το διασκεδάζουν…

Πάντως αρκετοί ήταν οι Τρικαλινοί που αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν ημίγυμνοι στα παγωμένα νερά του Ληθαίου να ανασύρουν τον Σταυρό.

Τυχερός τελικά μετά από σύντομη….μάχη στο νερό, αναδείχθηκε ο 42χρονος Τρικαλινός Νικόλαος Γκανάσης, ο οποίος περήφανος για αυτό και στα πρόθυρα της….πούντας, τον παρέδωσε λίγο αργότερα στον Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών, ο οποίος του δώρισε ένα Χρυσό Σταυρό και του ευχήθηκε χρόνια πολλά και να είναι πάντα τυχερός στη ζωή του και πάντα κοντά στις χριστιανικές αξίες.

Μετά το πέρας της τελετής, η πομπή με τον Σταυρό επέστρεψε στην αφετηρία της, που ήταν ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου.