Την παραίτηση του Διοικητή του Γ.Ν. Καρδίτσας ζήτησε ο Βασ. Κικίλιας

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ζήτησε την παραίτηση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας και έδωσε εντολή στον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η διακίνηση εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό από την Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου, κατά παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και να αποδοθούν ευθύνες. Είναι αυτονόητο πως το εν λόγω απαράδεκτο έγγραφο ανακλήθηκε άμεσα.

Νωρίτερα, είχε προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στο Νοσοκομείο Καρδίτσας καθώς όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στο υγειονομικό προσωπικό που πήγε να εμβολιασθεί του ζητήθηκε να υπογράψει έντυπο συναίνεσης.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι μοίρασαν δήλωση που θα πρέπει να υπογράψουν ότι συναινούν στον εμβολιασμό «παρόλο που μέχρι τώρα δεν είναι γνωστές όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο και μπορεί να είναι ακόμη και θανατηφόρες», όπως αναφέρει.

Ταυτόχρονα το έντυπο δίνει τη δυνατότητα οι εργαζόμενοι που δεν επιθυμούν να εμβολιασθούν να το καταθέσουν γραπτώς. Γεγονός βέβαια που προκαλεί αντιδράσεις, καθώς σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, όσοι δεν συναινούν στον εμβολιασμό για προσωπικούς λόγους, αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη.

ethnos.gr