Την ευχή του Αρχιεπισκόπου πήρε ο Μικέλης Χατζηγάκης

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών είχε ο Μικέλης Χατζηγάκης.  Ο Τρικαλινός πολιτικός έχει τονίσει πολλές φορές πως «η ορθοδοξία έχει στηρίξει τον Ελληνισμό σε πολύ κρίσιμες περιόδους στο παρελθόν και το ίδιο κάνει και σήμερα», και θεωρεί πως στην εποχή της παγκοσμιοποίησης το Χριστιανικό στοιχείο είναι βασικό κομμάτι της Ελληνικής ταυτότητας. Μετά το τέλος της συνάντησης ο Μικέλης δήλωσε τα εξής:

«Είχα την χαρά να συναντήσω τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο γραφείο του. Με κέρδισε αμέσως με την ηρεμία και την ευγένεια του. Συζητήσαμε για το πως η Ορθοδοξία έχει στηρίξει τον Ελληνισμό σε δύσκολες περιόδους στην ιστορία μας και το ρόλο του του Χριστιανισμού στην σημερινή κοινωνία. Συνομιλήσαμε, επίσης, και για διάφορα θέματα από την αναταραχή στην Ευρώπη μέχρι την ανησυχητική στροφή της Τουρκίας προς τον αυταρχισμό. Και όσο περισσότερο συνομιλούσα μαζί του συνειδητοποιούσα πόσο πάσχει η χώρα μας από την προβολή σοβαρών προτύπων. Ανθρώπων σαν τον Αρχιεπίσκοπο που θα τροφοδοτήσουν την σκέψη και την ψυχή μας και θα μας βοηθήσουν να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και καλύτεροι πολίτες».

Τέλος, ο Μικέλης εξήρε το έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας υπογραμμίζοντας ότι αυτή έχει βοηθήσει σημαντικά τους πιο αδύνατους συμπολίτες μας (π.χ. συσσίτια, γηροκομεία) και έχει συνεισφέρει καταλυτικά στην συνοχή της Ελληνικής κοινωνίας.