Τιμήθηκε η Αγία Τριάδα στην ομώνυμη συνοικία των Τρικάλων

Η συνοικία της Αγίας Τριάδας (έναντι τελωνείου Τρικάλων), τίμησε το βράδυ της Κυριακής σε μια μεγάλη θρησκευτική-λαογραφική εκδήλωση που διοργάνωσε όπως κάθε χρόνο, με την συνδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου της συνοικίας, την εορτή της Αγίας Τριάδας, μιας από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας, μαζεύοντας αρκετό κόσμο από κάθε γωνιά της πόλης.

Από την είσοδο της συνοικίας, στα όρια της εθνικής οδού Λαρίσης-Τρικάλων-Ιωαννίνων, ξεκίνησε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας της Αγίας Τριάδας, καταλήγοντας στον χώρο της κεντρικής εκδήλωσης, όπου τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Στην συνέχεια προσφέρθηκε σε όλους τους πιστούς παραδοσιακή φιλοξενία (πρόβειο με κριθαράκι), το οποίο μαγείρεψαν σε καζάνια έμπειροι μάγειρες από την Πατουλιά Τρικάλων(φίλοι της συνοικίας και του οικείου Πολιτιστικού Συλλόγου).

Ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι για όλους από δημοτική και λαϊκή ορχήστρα, ενώ εμφανίστηκαν τα χορευτικά τμήματα της Αγίας Τριάδας και του χορευτικού λαογραφικού Συλλόγου «Οι Θεριστάδες».