Υλικά
1 κολοκύθι
1 μελιτζάνα
1 πιπεριά ( πράσινη, κόκκινη, πορτοκαλί )
1 μεγάλο κρεμμύδι
Για το κουρκούτι ( τεμπούρα )
400 ml παγωμένο νερό
1 αυγό
Μία πρέζα αλάτι
Μία πρέζα ζάχαρη
300 γρ. αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο
Μία πρέζα κόκκινο πιπέρι ( αν θέλουμε )
Εκτέλεση
Κόβουμε το κολοκύθι και τη μελιτζάνα στο σχήμα είτε σε λεπτές φέτες πάχους περίπου 1 εκ. είτε σε μπαστουνάκια και το κρεμμύδι και την πιπεριά τα κόβουμε λεπτές ροδέλες. Βάζουμε τα κομμένα λαχανικά σε ένα μπολ και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο βάζουμε όλα τα υλικά για το κουρκούτι εκτός του αλευριού και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ελαφρά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε μπόλικο ελαιόλαδο ώστε να σκεπάζονται τα λαχανικά και το ζεσταίνουμε μέχρι να κάψει καλά. Ρίχνουμε τα κομμένα λαχανικά στο μπολ με το χυλό. Τα τραβάμε ένα-ένα και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
Φροντίζουμε να μην παραγεμίσουμε την κατσαρόλα, γιατί θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού. Τηγανίζουμε τα λαχανικά για 1 λεπτό ή μέχρι να γίνουν χρυσοκόκκινα και να γίνουν τραγανά, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας. Τηγανίζουμε και τα υπόλοιπα υλικά σε δόσεις. Τα σερβίρουμε ζεστά.
www.tastyday.gr