Υλικά
- 4 αυγά
- 4 φέτες μπέικον
- 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- ρίγανη ή φύλλα βασιλικού ή πάπρικα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
-
- Για τα τηγανητά αυγά με μπέικον και ντοματίνια ζεσταίνουμε σε μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά το μπέικον.
- Ρίχνουμε τα ντοματίνια, αλατίζουμε ελαφρά και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και τα τηγανίζουμε, φροντίζοντας να διατηρήσουμε ζουμερό τον κρόκο.
- Σερβίρουμε με όποιο μυρωδικό ή μπαχαρικό προτιμάμε. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα παραλείψουμε το πιπέρι στο τέλος.
- Συνοδεύουμε με φρεσκοφρυγανισμένο ψωμί.
Μπορούμε να προσθέσουμε 1 ή 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο που ταιριάζουν πολύ στα ντοματίνια και δίνουν επιπλέον νοστιμιά.
cookout.skai.gr