Τηγανιά τόνου με θυμαρίσιο μέλι, σερβιρισμένη με γουακαμόλε

Υλικά

    • Υλικά: 4 μερίδες

Για τη τηγανιά:

    • 800 γρ. φρέσκος τόνος κομμένος σε μεγάλους κύβους  
    • 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
    • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ, ψιλοκομμένο
    • 1 κουτ. σούπας θυμαρίσιο μέλι
    • 1 κουτ. σούπας ξερή μαντζουράνα ή θυμάρι
    • Χυμός από 2 πορτοκάλια και ξύσμα από το ένα πορτοκάλι
    • Ε.π. ελαιόλαδο
    • Αλάτι, πιπέρι
Η δική μας τηγανιά στο Μεξικό ονομάζεται καρνίτας και στην συγκεκριμένη πεντανόστιμη συνταγή βουτάει στην θάλασσα συναντά τον τόνο το μέλι και το κλασικό γουακαμόλε.

Βήμα 1

Τηγανιά: Μαρινάρουμε τα κομμάτια του τόνου για 15 λεπτά με τον χυμό από τα πορτοκάλια,το ξύσμα, την μαντζουράνα ή το θυμάρι και το σκόρδο. Στη συνέχεια στο τηγάνι σε ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κομμάτια του τόνου.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τα υγρά της μαρινάδας και το τζίντζερ και αφήνουμε να εξατμιστούν στο μισό. Στην συνέχεια προσθέτουμε το μέλι και αφού καραμελώσει η επιφάνεια από τον τόνο αποσύρουμε από την φωτιά. Σερβίρουμε πάνω από το γουακαμόλε.

 

Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος

olivemagazine.gr