Τι θα πάθει το σώμα σας αν σταματήσετε το σεξ;

Το σώμα προσαρμόζεται στις ανάγκες του και η αποχή από το σεξ είναι ένας σημαντικός λόγος για να αλλάζουν εσωτερικά κάποια πράγματα.

Συγκεντρώνοντας στοιχεία από διάφορές μελέτες, σας παρουσιάζουμε την λίστα με τα δέκα «συμπτώματα» της αποχής από το σεξ.

1. Θα αρρωσταίνετε πιο συχνά

Ο δρ. Κόρι Μπ. Χόνικμαν υποστηρίζει ότι το ανοσοποιητικό μας σύστημα γίνεται πιο αδύναμο όταν σταματάμε να κάνουμε σεξ για μεγάλο χρονικό διάστημα.

2. Αυξάνονται τα επίπεδα του άγχους

Γίνεστε περισσότερο αγχώδεις εξαιτίας της μείωσης των ορμόνων που σας κάνουν να αισθάνεστε καλά, σύμφωνα με τον δρ. Χόνικμαν. Ακόμα και μελέτες έχουν δείξει ότι η αποχή από το σεξ προκαλεί δυσκολίες στον χειρισμό καταστάσεων που προκαλούν στρες.

3. Οι γυναίκες δυσκολεύονται να… ερεθιστούν,

ενώ οι άνδρες μπορεί να ξεκινήσουν να έχουν στυτική δυσλειτουργία και κυρίως πρόωρη εκσπερμάτωση.

4. Τα όνειρά σας αλλάζουν

Ίσως να αρχίσετε να βλέπετε όνειρα… ακατάλληλου περιεχομένου ή ακόμη να έχετε και οργασμούς κατά την διάρκεια του ύπνου σας.

5. Χάνεται η επιθυμία για σεξ

Ο δρ. Χόνικμαν λέει ότι θα ξεκινήσετε να επιθυμείτε λιγότερο το σεξ, αν δεν έχετε κάνει για λίγο καιρό. Η λίμπιντό σας θα πέσει κατακόρυφα .

6. Ανασφάλεια στις σχέσεις σας

Αν έχετε μια σχέση, ίσως να αρχίσετε να αισθάνεστε ανασφάλεια σε αυτήν. Για τον λόγο αυτό, άλλοι άνθρωποι μπορεί να αρχίσουν να σας φαίνονται πιο ελκυστικοί. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι η υγιής σεξουαλική ζωή είναι σημαντική.

7. Θα πέσει η αυτοεκτίμησή σας

Ίσως να αισθανθείτε λιγότερο ελκυστικοί και περισσότερο θλιμμένοι. Πιστεύεται ότι το σπέρμα έχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες.

8. Αυξάνεται ο κίνδυνος του καρκίνου του προστάτη

Ο δρ. Χόνικμαν πιστεύει ότι ο κίνδυνος εκδήλωσης του καρκίνου του προστάτη αυξάνεται όταν ένας άνδρας δεν κάνε σεξ για μεγάλες χρονικές περιόδους.

9. Γίνονται αδύναμα τα τοιχώματα του κόλπου

Το σεξ δυναμώνει τα τοιχώματα του κόλπου όπως οι ασκήσεις Κέγκελ. Αν δεν κάνετε σεξ, τουλάχιστον κάντε τις ασκήσεις.

10. Μειώνεται ο κίνδυνος μόλυνσης από σεξουαλικό νόσημα

Επιπλέον, μειώνεται και ο κίνδυνος ουρολοιμώξεων.

zarpanews.gr