Τι παίζεται στην ηγεσία της ΝΔ

 nea dhmokratia 51

Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά 3 ¨σοβαροί¨ υποψήφιοι για πρόεδροι της ΝΔ, χωρίς να υπολογιστούν και οι υπόλοιποι που δεν έχουν καμία πιθανότητα επιτυχίας και ρίχνονται στον αγώνα είτε απο φιλοδοξία, είτε για … πλάκα, είτε ελπίζουν σε κάποιο θαύμα. Ποιός α τόλεγε ότι το κόμμα που μόλις έχασε τις εκλογές θα είχε τόσο μεγάλο σουξέ.

Πλέον επισήμως αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις καταγεγραμμένες υποψηφιότητες: Του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Απόστολου Τζιτζικώστα και του Αδωνι Γεωργιάδη, ενώ πρις τις εκλογές έχει δηλώσει επίσης την πρόθεσή του ο Πέτρος Τατούλης όπως και επ’ εσχάτων ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Και όλα αυτά, εν αναμονή των αποφάσεων του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Σε τι άραγε προσβλέπουν όλοι αυτοί οι ¨σωτήρες¨ τώρα που ξεθωριάζουν οι ελπίδες ότι η κυβέρνηση της αριστεράς δεν ήταν ένα ¨απλό διάλειμμα;¨ Ο Μεϊμαράκης ως προσωρινός πρόεδρος κατόρθωσε να κρατήσει στα πόδια της τη ΝΔ και τώρα είναι η σειρά των διαδόχων του (ή του ιδίου) να προχωρήσουν την παράταξη πιο μπροστά. Πέρα από τη γνωστή και παλιά κόντρα Καραμανλικών και Μητσοτακικών, κι άλλοι αυτόκλητοι ¨σωτήρες¨ ερίζουν για τα ιμάτια της συντηριτικής παράταξης, φιλοδοξώντας να της βάλουν τούρμπο μηχανή.

Γεωργιάδης, Τατούλης, Ψωμιάδης και πιθανόν ο Μεϊμαράκης θέλουν να στρέψουν το κόμμα σε άλλους δρόμους που πιθανόν να προκαλέσουν αντιδράσεις ίσως και νέες διασπάσεις. Δεν τις αντέχει η παράταξη και ισως αναγκαστεί να εγκαταλείψει το όραμα της εξουσίας. Μέχρι την Παρασκευή που λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων ίσως ξεφυτρώσουν κι άλλοι διεκδικητές ή να αποσυρθούν ορισμένοι για να σωθεί η τιμή της παράταξης.

Διαφορετικά θα γίνει το έλα να δεις ανάμεσα στις αντίπαλες ομάδες. Η παλιά κόντρα Σαμαρά – Μπακογιάννη για την ηγεσία της ΝΔ θα μοιάζει με παιδικό πάρτι…

 

 

sofokleousin