Τι λέει ο Τσίπρας; Σε 48 ώρες δεν υπάρχει συμφωνία

eurogroup 5

Ανέφικτα αυτά που λέει ο Τσίπρας ξεκαθαρίζει ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε. Η διαπραγμάτευση αφορά μόνο τρίτο πρόγραμμα. Ποια είναι η διαδικασία.

Αμφισβητεί ευθέως αυτά που είπε ο Αλέξης Τσίπρας περί συμφωνίας σε διάστημα 48 ωρών εάν βγει το «όχι» στο δημοψήφισμα ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Μάρτιν Γιάγκερ αναφορικά με αυτά που είπε ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε:

Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται, ο Τσίπρας τα λέει στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για να επηρεάσει τους ψηφοφόρους υπέρ του «όχι». «Ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙ επισήμανε: «το πρόγραμμα έχει ήδη λήξει, η διαπραγμάτευση αφορά το τρίτο πρόγραμμα». Ο ίδιος περιέγραψε τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί:

Η Ελλάδα πρέπει να υποβάλει το αίτημα για νέο πρόγραμμα διάσωσης στο ΔΣ του ESM.

Στη συνέχεια πρέπει να ξεκινήσει διαπραγμάτευση με τους ΥΠΟΙΚ και τους Θεσμούς και να πάρει την τελική απόφαση το Eurogroup. Κατόπιν αυτή θα πρέπει να περάσει από τη γερμανική Βουλή και τα άλλα Κοινοβούλια. «Οπως καταλαβαίνετε αυτή είναι η διαδικασία, όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν σε 48 ώρες».

thetoc.gr