Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο

kairos trika

Από το Σάββατο το βράδυ θα κοπάσουν εντελώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τη χώρα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις

Πάμε για βαρύ Χειμώνα, ίσως τον πιο βαρύ της τελευταίας 10ετίας, σύμφωνα και με τα όσα αναφέρουν οι επιστήμονες. Νωρίς λοιπόν μπήκε ο Χειμώνας. Θα δούμε πως θα κυλίσει και στη διάρκεια του…

Πάντως φαίνεται τα χιόνια φέτος έφτασαν νωρίς, καθώς πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βόρεια ορεινά και κατά τόπους σε ημιορεινές περιοχές σήμερα Σάββατο.

Από τις πρωινές έως και τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 25/10 τα ισχυρότερα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ η θερμορκασία θα σημειώσει πτώση σε ολόκληρη τη χώρα.

Από την Κυριακή 26/10 έως και την Τρίτη 28/10 βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ανατολικά τμήματα της χώρας, στη Χαλκιδική, στη Θράκη και στο Αιγαίο, χωρίς ωστόσο να έχουν σημαντική ένταση. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθολύν στα ηπειρωτικά ορεινά και σε περιοχές της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο, ενώ οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε χαμηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Τετάρτη 29/10 και από τα δυτικά.