Τι είπαν για συνεργασία οι Παπαστεργίου – Λάππας

Την πρόθεση του για προεκλογικές συνεργασίες με τις υπάρχουσες δημοτικές παρατάξεις δήλωσε μιλώντας σήμερα στη Λέσχη 97,6 ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου:

« Με κανέναν δεν έχω λόγους να μην θέλω να συνεργαστώ, από όσους τώρα είναι στο δημοτικό συμβούλιο, δεν έχω να χωρίσω κάτι.  Για μένα οι όποιες συνεργασίες πρέπει να γίνουν προεκλογικά προκειμένου να είναι προγραμματικές συμφωνίες. Οι μετεκλογικές είναι δύσκολες και ‘περίεργες’, έχουν μέσα ανταλλαγές. Την άποψη μου να γίνει συνεργασία με τον κ. Λάππα την έχω εκφράσει μέχρι και στο δημοτικό συμβούλιο, δεν σκοπεύω όμως και δεν είναι πρέπον να πω δημόσια την διαπραγματευτική μου πολιτική. Το ίδιο ισχύει και για τους κ. Μητσιούλη και Χατζηγάκη, οι πόρτες μας πάντα είναι ανοιχτές.»

Μιλώντας έπειτα στον αέρα της Λέσχης 97,6 ο Χρήστος Λάππας έδωσε απάντηση στην πρόταση του νυν Δημάρχου, αλλά και λύση από τη Σάμο στην..εξίσωση της διαδοχής στη δημοτική του ομάδα:

« Πιστεύω ότι η πρόταση συνεργασίας που έκανε ο Δήμαρχος είναι κάτι το αυτοκτονικό, θα θυμίζουμε ανθρώπους που κολυμπούν στη θάλασσα και σφιχταγκαλιάζονται. Γιατί έπειτα όλος ο υπόλοιπος πολιτικός χώρος θα μείνει πεδίο ελεύθερο για τις άλλες παρατάξεις. Οι επιπτώσεις θα ήταν δυσμενείς και για τους δυο μας.

Είναι διαφορετικά όμως τα πράγματα για την περίπτωση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι καλύτερη η περίπτωση μιας τέτοιας συνεργασίας παρά με τον κ. Παπαστεργίου. Γνωρίζω ότι κάποια μέλη της ομάδας ( Βαβύλης, Κατσιάνης) αντέδρασαν σε αυτή μου την πρόταση, αλλά δεν είναι μόνο αυτοί στην ομάδα. Υπάρχουν και άλλοι που συμφωνούν και είναι περισσότεροι. Στο επίπεδο της συντονιστικής συμφωνούν οι 4 στους 5 για μια ευρύτερη συνεργασία.

Έχει βρεθεί ο ενδιαφερόμενος για επικεφαλής της παράταξης, που έχει συνομιλήσει μόνο μαζί μου, δεν τον γνωρίζει ακόμα η ομάδα. Ήξερα ότι υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον που έχει εκδηλώσει και τον κάλεσα να συζητήσουμε, χρειάζονται κάποιες κουβέντες ακόμα να γίνουν.  Είναι ένα πρόσωπο αξιόλογο που δεν το έχετε ακούσει ακόμα, δεν είναι στον ιατρικό χώρο όπως πολλά φημολογήθηκαν,  και θα βγει μια και καλή. Έχει κάποια χαρακτηριστικά που έχουν πέρασμα στην κοινωνία, και είναι πιθανό να συμφωνήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ με την επιλογή αυτή.»