Θυρανοίξια του Ι. Ν. του Αγίου Θεράποντος του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων

thiranixia

 

 

 

 

Σε κλίμα θρησκευτικής ευλάβειας και σεβασμού, όπως άλλωστε αρμόζει σε τέτοιες περιστάσεις πραγματοποιήθηκαν, το περασμένο Σάββατο το απόγευμα τα Θυρανοίξια του Ι. Ναού του Αγίου Θεράποντος του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων, με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλεξίου. Στην τελετή παρέστησαν οι  Μητροπολίτες Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ και Θεσσαλιώτιδος κ.κ. Κύριλλος.

Η σεμνή τελετή ήταν μια σημαντική στιγμή για το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων, τη Διοίκηση, τους Eργαζόμενους, και τους Περιθαλπόμενους, ενώ το παρόν έδωσαν αρχές, φορείς και πλήθος κόσμου που είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά το σημαντικό έργο που επιτελείται στο Θεραπευτήριο αλλά και να ενημερωθούν από τον διοικητή του Θεραπευτηρίου κ. Νίκο Ευθυμιάδη για τις μελλοντικές δραστηριότητες του.

Ως γνωστόν, το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων είναι ένα σημαντικό Προνοιακό, Κρατικό ίδρυμα, με εκατό περίπου Περιθαλπόμενους και παρέχει ένα σημαντικό αγώνα στήριξης των πασχόντων συμπολιτών, με ειδικά πιλοτικά προγράμματα σε συνεργασία με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας.

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων συνδέεται με δύο[2]Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδος [Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης-Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας], ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο το επίπεδο παροχών προς τους περιθαλπόμενους, υλοποιώντας εξειδικευμένα προγράμματα. Πρόκειται για ένα σημαντικό επίτευγμα αφού είναι το μοναδικό Θεραπευτήριο στην Ελλάδα που συνεργάζεται με δυο Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, που ως γνωστόν είναι σε επαφή με ο,τι πιο σύγχρονο υλοποιείται σήμερα στον Τομέα της Αποκατάστασης και της Θεραπείας στο εξωτερικό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου καθώς και οι αρχές της πόλης και του Νομού, προεξάρχοντος του Δημάρχου κ. Λάππα, της βουλευτού της Ν.Δ Καρδίτσας κ. Ασημίνας Σκόνδρα, της εκπροσώπου του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Αργυρόπουλου, του κ. Θεοδώρου Σκρέκα και εκπροσώπων των πολιτικών, στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών του Νομού.

Ο Διοικητής του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων κ. Νίκος Ευθυμιάδης αναφέρθηκε στους στόχους και ειδικότερα στη συνεργασία του Θεραπευτηρίου με τα δυο Ανώτατα Πανεπιστημιακά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδος που το κάνουν να ξεχωρίζει και να αποτελεί ένα κόσμημα για τον Προνοιακό Χάρτη της Ελλάδος.

 

 

.