Θοδωρής Αλέκος: Δεν πτοούμαι από τον «πόλεμο» που δέχομαι-Ο κόσμος γνωρίζει καλά ποιος είμαι…

Μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη για όλα τα τεκταινόμενα στο Δήμο Μετώρων αλλά και τη δημοτική του ομάδα, παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή του Δημήτρη Παδιού ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ο Δήμαρχος Μετεώρων Θοδωρής Αλέκος.

Ερωτηθείς να σχολιάσει αν θεωρεί ως πλήγμα για την δημοτική αρχή τις αποχωρήσεις στενών του συνεργατών όπως οι Σωτήρης Παπαχρήστος, Χρήστος Μαλακασιώτης, Στέφανος Θεοχάρης και Αντώνης Τούλας, ο Δήμαρχος υπογράμμισε τα εξής:

«Δεν με πτοούν οι αποχωρήσεις αυτές. Εγώ τους τίμησα με την εμπιστοσύνη μου δίνοντας τους θέσεις ευθύνης και ήμουν από την αρχή απολύτως ξεκάθαρος απέναντι τους. Τώρα το πώς όλοι αυτοί καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη μου και έφτασαν ως εδώ, είναι μια άλλη ιστορία. Όπως και να έχουν όμως τα πράγματα, όχι μόνο δεν είναι πλήγμα για μένα αυτές οι αποχωρήσεις, αλλά αντίθετα με βοηθούν να προχωρήσω το έργο της δημοτικής αρχής πιο ολοκληρωμένα και απερίσπαστος από κάθε τύπου «βαρίδια», που εμπόδιζαν κάθε μου κίνηση προς τα εμπρός».

Για το θέμα της απαγόρευσης έλευσης της κούκλας Αμάλ στη Καλαμπάκα, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και δίχασε την τοπική κοινωνία και κοινή γνώμη, ο Δήμαρχος Μετεώρων τόνισε πως έλαβε μια τέτοια απόφαση για να προστατέψει το θρησκευτικό συναίσθημα της περιοχής, μιας περιοχής που περιβάλλεται από την ιερή μοναστική κοινότητα των Μετεώρων. Μια απόφαση που ελήφθη από κοινού με τον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο και τις ιερές μονές, για να προστατευθεί ρο θρησκευτικό συναίσθημα του λαού.

Σε άλλη σημείο της συνέντευξης του ο Θοδωρής Αλέκος έκανε εκτενή αναφορά και για τα έργα που εκτελούνται αυτό το διάστημα στον Δήμο, όπως είναι η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων με την υπογραφή του αναδόχου για 18 μήνες, η ίδρυση κυνοκομείο στο Δήμο για την φιλοξενία αδέσποτων ζώων, η δημοπράτηση του γηπέδου του Καστρακίου, η δημιουργία υπόγειων κάδων περισυλλογής απορριμμάτων, κάτι που θα βελτιώσει πολύ την εικόνα της Καλαμπάκας και θα την απαλλάξει από δυσάρεστες οσμές, δόθηκε λύση σε μεγάλο βαθμό στο πρόβλημα της έλλειψης νερού το καλοκαίρι σε πολλά χωριά, εγκρίθηκε η μελέτη της δημιουργίας OpenMall στην περιοχή, ενώ συνεχίζονται κανονικά τα έργα της κατασκευής του βορίου τμήματος της Ε-65 που διέρχεται από τον Δήμο Μετεώρων.

«Δεν πρόκειται να με πτοήσουν ενέργειες που έχουν ως σκοπό την αποσταθεροποίηση της δημοτικής αρχής και την παρεμπόδιση παραγωγής έργου. Ο κόσμος και άποψη έχει και κρίση και κυρίως γνωρίζει καλά ποιος είμαι και τι μπορώ να πετύχω…», κατέληξε κλείνοντας ο Δήμαρχος Μετεώρων.