Θεία λειτουργία των Εξωτερικών Φρουρών

uu22-3-2014 3

Τελέστηκε σήμερα το πρωί (22-3-2014) σε συγκινητικό κλίμα στον ιερό ναό του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων, Θεία λειτουργία υπέρ υγείας, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ένοπλη επίθεση και απόδραση των 11 Αλβανικής υπηκοότητας κρατουμένων, που είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό των δύο Εξωτερικών Φρουρών του Κ.Κ Τρικάλων.

Εξωτερικοί Φρουροί, συγγενείς τους και φίλοι, παρέστησαν στην Θεία Δοξολογία, θέλοντας με τον τρόπο αυτό, να υμνήσουν τον Προστάτη των Εξωτερικών Φρουρών Άγιο Λογγίνο.

Στην Θεία Δοξολογία, παρέστησαν επίσης οι Βουλευτές Τρικάλων της Ν.Δ Ηλίας Βλαχογιάννης, Μιχάλης Ταμήλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας σε θέματα Υγείας Γιώργος Τσίγκας, ο Νομικός Εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εξωτερικών Φρουρών Κατ..Κράτησης Πέτρος Μαντούβαλος, ο Διευθυντής των Φυλακών Τρικάλων Ηλίας Καυκούλας, ο Διοικητής του Τμήματος Εξωτερικής Φρουράς του Κ.Κ Τρικάλων Στυλιανός Μπιλιάλης και φυσικά ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εξωτερικών Φρουρών Ιωάννης Αναγνώστου.

uuu 22-3-2014 18

 

Μετά το πέρας της λειτουργίας οι παραπάνω συνευρέθηκαν στο γραφείο του διευθυντή του κ.κ Τρικάλων κ.Καυκούλα Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εξωτερικών Φρουρών Φυλακών Ιωάννης Αναγνώστου, έθεσε το θέμα της πολύ μεγάλης έλλειψης προσωπικού σε αναλογία με τον αριθμό των κρατουμένων και ταυτόχρονα και το θέμα της μετατροπής των Φυλακών Δομοκού σε «υψίστης ασφαλείας», κάνοντας λόγο για «παραγκωνισμό των Εξωτερικών Φρουρών», αφού αναλαμβάνει σε αυτή την περίπτωση την φύλαξη της Φυλακής Υψίστης Ασφαλείας η Ελληνική Αστυνομία και οι Εξωτερικοί Φρουροί, μεταφέρονται σε άλλα καθήκοντα, άσχετα με αυτά που έχουν εκπαιδευτεί.

Οι κ.κ. Βλαχογιάννης και Ταμήλος, υποσχέθηκαν ότι θα μεριμνήσουν να μην συμβεί αυτό και να υπάρξει συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με τους Εξωτερικούς Φρουρούς..

.