Θετικός στον κορονοϊό ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Τρίκκης και Σταγών π. Αλέξιος

Θετικός διαγνώστηκε στον ιό του Covid-19 ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Τρίκκης και Σταγών π. Αλέξιος Κανίνας, ύστερα από τεστ στο οποίο υπεβλήθη.

Ο ίδιος δημοσιοποίησε αυτή του την κατάσταση μιλώντας σήμερα το πρωί στην Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6, λέγοντας χαρακτηριστικά πως θεωρεί υποχρέωση του να προβεί σε μια τέτοια κίνηση, προφυλάσσοντας τον εαυτό του αλλά και όλους όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του, ζητώντας παράλληλα από τους πιστούς να είναι πολύ προσεκτικοί στις συναναστροφές τους.

Ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Τρίκκης και Σταγών παραμένει συμπτωματικός και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, όπως διευκρίνισε ο ίδιος παρά το γεγονός ότι έχει νοσήσει. Παραμένει δε στην οικία του από την περασμένη Δευτέρα με δική του πρωτοβουλία.

Μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα ιερέα στην πόλη μας, υπεβλήθη σε τεστ μαζί με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο, το τεστ του οποίου βρήκε αρνητικό.

Eπειδή δεν είχα σύμπτωμα μπορούσα και να μην το κάνω. Δεν είχα επαφή με κανένα από την Τρίτη, είμαι σε καραντήνα και ακολουθώ τις οδηγίες των ειδικών τόνισε.

Από βδομάδα θα ξεκινήσει η διαδικασία ελέγχου σε όλους τους ιερείς της Μητροπόλεώς μας.

 

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις ,όσον αφορά το θέμα του κορονοϊού που παρουσιάστηκε σε αγαπητό μου αδελφό, θεώρησα υποχρέωση και καθήκον μου (πρωτίστως απέναντι στον Γέροντα Μητροπολίτη π.Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιο, με τον οποίο μοιράζομαι σε πλήρη αφοσίωση όλη μου την καθημερινότητα, έπειτα απέναντι σε όλα μου τα αγαπημένα πρόσωπα και τέλος σε όλα τα μέλη της τοπικής μας κοινωνίας) να κάνω και γώ την απαραίτητη διαγνωστική εξέταση (σε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο) για τον covid-19, από την οποία βρέθηκα θετικός. Η εξέταση πραγματοποιήθηκε την αρχή της εβδομάδας (Τρίτη 25/08/2020). Σε συνεννόηση με τον Μητροπολίτη μας Τρίκκης και Σταγών κ.κ Χρυσόστομο κάναμε  την απαραίτητη εξέταση για τον covid-19, τα αποτελέσματα της οποίας λάβαμε σήμερα Πέμπη 27/08/2020 και από τα οποία προκύπτει ότι ο Σεβασμιώτατος κ.κ Χρυσόστομος βγήκε αρνητικός. Οφείλω να Σας ενημερώσω ότι ήδη από την Δευτέρα 24/08/2020 βρίσκομαι αφ εαυτού μου σε αυτοπεριοσρισμό, δεν έχω εκδηλώσει κανένα σύμπτωμα, και ως εκ τούτου η υγεία μου είναι ακλόνητη. Από αυτή την θέση Σας παροτρύνω να ακολουθείτε απαρέγκλιτα τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και της Ιατρικης Κοινότητας για τα μέτρα προφύλαξης από τον covid-19 ( μάσκες, αποστάσεις, συχνά πλύσιμο των χεριών, αποφυγή συνοστισμών κλπ), Μην Σας ενοχλέι η μάσκα! Οφείλουμε να προστατεύουμε με αγάπη το πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από την μάσκα!!

Στεκόμαστε με Αλήθεια απέναντι στον Θεό και με υπευθυνότητα απέναντι στον συνάνθρωπο!!

«Ο Θεός είναι πνεύμα, και εκείνοι που τον λατρεύουν, πρέπει να τον λατρεύουν πνευματικά και αληθινά»  (Ιωάν. 4:21-24)

Με ειλικρινή αισθήματα υπευθυνότητας και αγάπης.

Αρχιμ. Αλέξιος Κανίνας.

Πρωτοσύγκελλος ΙΜΤΣ