Θετική απάντηση για τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους

 

tamilos_news_2

 

 

 

 

ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Κ. ΑΘ. ΤΣΑΥΤΑΡΗ ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, Κ. ΜΙΧΑΛΗ ΤΑΜΗΛΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΕ ΟΡΕΙΝΟΥΣ ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2012, ο βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. κ. Μιχάλης Ταμήλος, υπέβαλλε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθάνασιο Τσαυτάρη, για τον χρόνο υποχρεωτικής παραμονής των μετακινούμενων κτηνοτρόφων – δικαιούχων του Προγράμματος της Εξισωτικής Αποζημίωσης – στους ορεινούς βοσκοτόπους του Νομού Τρικάλων. Ο κ. Ταμήλος μετέφερε το αίτημα των κτηνοτρόφων για τη μείωση του χρόνου παραμονή των κοπαδιών στους ορεινούς βοσκοτόπους σε τέσσερις (4) μήνες και την αποχώρησή τους από αυτά στις 30 Σεπτεμβρίου λόγω κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν συνήθως τον μήνα Οκτώβριο με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία ανθρώπων και ζώων  με αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των ζώων και στο κόστος διαβίωσης των κοπαδιών.

Σε συνέχεια του θέματος, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθ. Τσαυτάρης, απάντηση θετικά στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή κ. Μιχ. Ταμήλου, αποδεχόμενος το αίτημα των κτηνοτρόφων και αποφάσισε τον περιορισμό του χρονικού διαστήματος παραμονής των μετακινούμενων κτηνοτρόφων στις ορεινές περιοχές της Π.Ε. Τρικάλων στους τέσσερις μήνες, έτσι ώστε οι εν λόγω κτηνοτρόφοι να είναι δικαιούχοι της Εξισωτικής Αποζημίωσης.

 

 

.