Θεσσαλονίκη: Συναγερμός στο «Παπαγεωργίου» – Θετικοί στον κορονοϊό εννιά εργαζόμενοι

Συναγερμός στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη. Εννιά εργαζόμενοι που επέστρεψαν από άδεια διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Τι αναφέρει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και τι απαντά το Υπουργείο Υγείας για το περιστατικό.

Γιαννάκος: Εργάστηκαν κανονικά πριν βγει η διαγνωσή τους

Σύμφωνα με τον Mιχάλη Γιαννάκο, πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Αυγούστου, πενήντα υγειονομικοί υπάλληλοι σε όλη τη χώρα διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στο Παπαγεωργίου εργάζονταν κανονικά μέχρι τη διάγνωση, ενώ τώρα τέθηκαν σε καραντίνα.

Σε δήλωσή του στο Seleo, ο κ. Γιαννάκος τόνισε την ανάγκη να γίνονται τακτικά τεστ σε όλους τους υγειονομικούς υπαλλήλους, κάτι που όπως είπε γίνεται σε άλλες χώρες.

«Δεν νοείται να μη κάνουμε προληπτικά τεστ. Αν κάναμε σήμερα τεστ σε όλους τους εργαζομένους, τα κρούσματα θα ήταν πολλά περισσότερα» ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Υπουργείο Υγείας: «Fake news» που πανικοβάλλουν τον κόσμο

Το Υπουργείου Υγείας, πάντως, έσπευσε να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τη διενέργεια τεστ σε υγειονομικούς που επιστρέφουν από τις άδειες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Υπουργείου Υγείας, τηρείται κανονικά η εγκύκλιος που θέλει κάθε εργαζόμενο στο Ε.Σ.Υ. να υποβάλλεται υποχρεωτικά σε μοριακό έλεγχο (PCR) μόλις επιστρέψει από κανονική άδεια.

Το Υπουργείο Υγείας, μάλιστα, κάνει λόγο για 6 θετικά κρούσματα εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Παπαγεωργίου”.

Οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί υπάλληλοι προσήλθαν στο Νοσοκομείο τηρώντας όλα τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας, έγινε η δειγματοληψία σύμφωνα με το πρωτόκολλο και παρέμειναν στο χώρο του Νοσοκομείου ώσπου να βγει το αποτέλεσμα (4 ώρες), οπότε αποχώρησαν και τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

«Η επίμονη προσπάθεια των γνωστών εμπόρων fake news να “κερδίσουν” λίγη δημοσιότητα πανικοβάλλοντας τους συμπολίτες μας, πέφτει για μία ακόμη φορά στο κενό» καταλήγει το Υπουργείο Υγείας.

Κορονοϊός: Στους 228 οι νεκροί – Δύο ακόμα θάνατοι τις τελευταίες ώρες

Παράλληλα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στους 228 είναι αυτή τη στιγμή οι νεκροί στη χώρα μας, καθώς ακόμα δύο συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες ώρες.

Πρόκειται για έναν άντρα 71 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν με υποκείμενα νοσήματα στο ΑΧΕΠΑ και είχε μεταφερθεί απο το γηροκομείο Αγία Κυριακή στο Ασβεστοχώρι.

Ο 71χρονος είναι ο πέμπτος νεκρός από τον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας.

Επίσης, στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο στην Πτολεμαϊδα, κατεληξε 87χρονη, η οποία νοσηλευόταν με υποκείμενα νοσήματα.

dikaioliditika.gr