Θερμή υποδοχή της ιεράς εικόνας της Παναγίας η Ελπίς στο Γριζάνο Τρικάλων

 Με έντονη θρησκευτική κατάνυξη πλήθος πιστών επεφύλαξε θερμή υποδοχή στην Ιερά εικόνας της Παναγίας της Ελπίς των Χριστιανών της Γριζανιώτισσας, που βρισκόταν εντός του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Γριζάνου. Η Εικόνα χρονολογείται περί τα 1748, σύμφωνα με την επιγραφή της. Λόγω των αιώνων η Ιερή Εικόνα παρουσίαζε διάφορα προβλήματα, τα οποία έκριναν αναγκαία την συντήρηση της. Το εκκλησιαστικό συμβούλιο αποφάσισε να μεταφέρει την Εικόνα στη Θεσσαλονίκη σε ειδικούς συντηρητές και πλέον οι εργασίες ολοκληρώθηκαν. Η Εικόνα θα επιστρέψει στην βάση της την 1η Ιουλίου και συγκεκριμένα στο Ναό του Αγίου Νικολάου.

Η υποδοχή της Εικόνας έγινετην Πέμπτη 1η Ιουλίου στις 20.00 μ.μ. στην πλατεία του χωριού, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη, της Περιφερειακής Συμβούλου Δήμητρας Νάτσινα, του επικεφαλής ης αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δήμο Φαρκαδόνας Μιχάλη Μπαγιώτη και άλλων εκπρόσωπων των αρχών του τόπου.

Στη συνέχεια σχηματίστηκε πομπή, η οποία κατευθύνθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου για να ακολουθήσει η Δέηση και ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Καραγιάννης