Θερινή εκπαίδευση της ΣΜΥ στο Λιτόχωρο Πιερίας

DSC011121Από τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2011, οι Σπουδαστές με τους εκπαιδευτές τους μεταστάθμευσαν και εγκαταστάθηκαν σε καταυλισμό στο Πεδίο Ασκήσεων «ΚΑΝΑΠΙΤΣΑΣ» στο Λιτόχωρο του Ν. Πιερίας, όπου και παρέμειναν μέχρι την 17η Ιουνίου 2011.

Η διαβίωση πραγματοποιήθηκε σε εγκαταστάσεις της ΧΧIV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας που με την συνδρομή της σε θέματα Διοικητικής Μέριμνας βοήθησε να επιτευχθεί σε μέγιστο βαθμό ο σκοπός της θερινής εκπαίδευσης των Σπουδαστών που ήταν :

Η βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της ψυχικής αντοχής με σωματική αγωγή και πορείες αρκετών χιλιομέτρων.

Η αύξηση της σωματικής αντοχής, της ευκινησίας και της αυτοπεποίθησης με τη διέλευση του στίβου εμποδίων.

Η απόκτηση βασικών γνώσεων στρατιωτικών αντικειμένων και η εμπέδωση τους στο εδάφους, με την εκτέλεση ημερησίων και νυχτερινών βολών, καθώς και ασκήσεων μικρών κλιμακίων σε συνεργασία με μηχανοκίνητα μέσα.

Η απόκτηση ικανότητας εκτέλεσης των καθηκόντων Διοίκησης Ομάδος ή καθηκόντων βοηθού Διμοιρίτη Πεζικού- Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού σε όλες τις φάσεις του αγώνα .

Επιπλέον πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση σε αντικείμενα που αφορούν συνεργασία με ελικόπτερα, Μηχανοκίνητο Πεζικό και Τεθωρακισμένα.

 

Την τελευταία μέρα το προσωπικό της Σχολής, παρουσία του κ. Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγου κ. Φραγκούλη Φράγκου, παρακολούθησε Τακτική Άσκηση Μετά Στρατεύματος (ΤΑΜΣ) «Επίθεση συγκροτήματος Ίλης Μέσων Αρμάτων» των μονάδων της ΧΧΙV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας με συμμετοχή επιθετικών ελικοπτέρων ΑΗ-64 (Apache).

Πέραν της εκπαιδεύσεως, οι Σπουδαστές και Σπουδάστριες είχαν την ευκαιρία με τις εξόδους τους να χαρούν τις ομορφιές του Λιτοχώρου και της ευρύτερης περιοχής.DSC010041