Θεόδωρος Θάνος: Η πολιτική των εντυπώσεων

Τι είδαμε απόψε στην ομιλία του επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ευθύνης»; Τη συνέχεια μιας πολιτικής παραγωγής εντυπώσεων και μόνο.

Του κουτιού με φανταχτερό περιτύλιγμα, αλλά από περιεχόμενο; Μια πολιτικής του φαίνεσθαι χωρίς ουσία, μιας πολιτικής των εντυπώσεων: – Ήταν για μια ακόμη φορά όλη η ΝΔ σε επίπεδο κεντρικό (κυβέρνησης) και περιφερειακό του νομού, για τη δημιουργία εντυπώσεων – Για μια φορά ακόμη παρουσιάστηκε ένα βίντεο με τη ζωή του επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμης Ευθύνης» σε μια γιγαντοοθόνη με ωραίο καλοστημένο βιντεάκι, για τη δημιουργία εντυπώσεων – Μαζεύτηκε και κόσμος, για εντυπωσιασμό. Τι είπε όμως στην ομιλία του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ευθύνης»; Ασφαλώς τίποτα… Σε μια ομιλία διάρκειας μικρότερης των 10 λεπτών άλλωστε τι θα μπορούσε να πει; Γεια σας… καλώς ήρθατε… με τη νίκη… γεια σας. Εντυπωσιάσαμε, πετύχαμε τον στόχο μας. Είναι βέβαιο ότι οι δημότες και οι δημότισσες θα γυρίσουν την πλάτη τους σε μια πολιτική των εντυπώσεων, του φαίνεσθαι, γιατί έτσι ο Δήμος δεν μπορεί να πάει μπροστά Πράγματι, με την ομιλία του επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ευθύνης» η τσιχλόφουσκα ολοκληρώθηκε και τώρα μένει το εκκωφαντικό μπαμ… γιατί οι δημότες/ισσες δεν θα επικυρώσουν με την ψήφο τους πολιτικές παραγωγής εντυπώσεων…

Εν κατακλείδι, Το βασικό ερώτημα που τίθεται στους δημότες και στις δημότισσες την Κυριακή, το διατύπωσε με απόλυτη σαφήνεια ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ευθύνης»: Θέλουμε πολιτική των έργων ή των θεαμάτων; Αυτός σας έδωσε απόψε την προοπτική του, αυτή των θεαμάτων. Εμείς αντιθέτως επιλέγουμε φανατικά την πολιτική των έργων.

Θεόδωρος Θάνος Καθηγητής Πανεπιστημίου Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Σωτήρη Παπαχρήστο-ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ